Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova İl Müdürlüğü tarafından avcılık kursu açıldı.

01.08.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova İl Müdürlüğü tarafından avcılık kursu açıldı.

Yalova İl Müdürü Nevzat Alğan, yaptığı açıklamada şube müdürlüğü ve Armutlu Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Armutlu'da avcılık kursu açıldığını söyledi.

Avcılık kursuna 17 kursiyerin katıldığını belirten Alğan, "Kurslarla avcılığın kayıtlı ve bilinçli bir şekilde haftanın belli günlerinde av yapılması bilincinin oluşturulması amaçlanıyor. Doğal kaynakların tükenmez olmadığının anlaşılması, tabiattaki dengelerin iyice bozulması hatta insanların avcılıkla ilgili konularda edindikleri bazı bilgilerle eski ve yanlış kanaatlerinden pişmanlık duyarak uzaklaşmaları avcılıkta eğitimin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu göstermektedir. Belgeli avcıların aldıkları eğitimle etrafındaki insanlara ve belgesiz avcılara örnek oldukları, doğayı korumak için azami gayret sarf ettikleri görüyoruz. Bu tür eğitimlere devam edeceğiz" diye konuştu.

77 çocuk sünnet ettirilecek

Yalova Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl gerçekleştirilen sünnet şöleninde bu yıl 77 çocuk sünnet ettirilecek.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yaptığı açıklamada 8 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek törenle 77 çocuğun erkekliğe ilk adımını atacağını söyledi.

Tören kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılacağını belirten Salman, tüm vatandaşları düzenlenecek etkiliklere davet etti.

Salman, ayrıca Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi'nin  "Türk Yıldızları" tarafından 8 Ağustos 'ta Yalova'da yapacağı gösteri uçuşunun iptal edildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement