Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Çınarcık Belediyesi, atık yağ toplama kampanyası kapsamında evlerde ve lokantalarda biriken atık kızartma yağlarını topladı.

18.09.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çınarcık Belediyesi, atık yağ toplama kampanyası kapsamında evlerde ve lokantalarda biriken atık kızartma yağlarını topladı.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yaptığı açıklamada atık yağ toplama kampanyası kapsamında evlerde ve lokantalarda biriken atık kızartma yağlarının belediye binası, zabıta noktası ve muhtarlıklarda yerleştirilen atık yağ bidonlarına bırakıldığını söyledi.

Çöpe dökülen atık yağlar dolayısıyla çevreye verilen zararın önüne geçilmeye çalışıldığını belirten Kurt, "Hep beraber daha temiz bir Çınarcık için atık yağlarınızı biriktirip toplama alanlarına bırakmalıyız" diye konuştu.

Yalova Belediyesinden çevreyi kirletenlere cezai işlem

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri boş arsalara çöp ve moloz döken kişilere cezai işlem uyguluyor.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yaptığı açıklamada zabıta ekiplerinin 326 sayılı kabahatler kanunun 41'inci maddesi 4'üncü fıkrasına istinaden 10 bin 635 liraya kadar cezai işlem uygulayabileceklerini söyledi.

Zabıta ekiplerinin vatandaştan gelen şikayetleri de anında değerlendirdiğini ifade eden Salman, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız 'katı atık' diye tabir ettiğimiz atıklarını Topçular Handere mevkisinde bulunan katı atık düzenli depolama sahasına götürebilirler. Hafriyat atıklarını ise ruhsatlı olarak çalıştırılan Hacımehmet'te bulunan hafriyat döküm sahasına atabilirler. Şehir içerisine döktükleri atıklar nedeniyle hem ceza ödeme durumunda kalacaklar hem de bu alanlara attıkları atıkları götürmek için yeni bir bedel ödeyecekler. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement