Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova'da park ve sosyal tesis sayısının arttırılacağı bildirildi.

30.07.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da park ve sosyal tesis sayısının arttırılacağı bildirildi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve İsmet Paşa Mahallesi'nde yapılan sosyal tesis ve mesire alanlarında inceleme yaptı.

Belediye Başkanı Salman, yaptığı açıklamada, 2014 yılı öncesinde Yalova'da bulunan yeşil alan, park, sosyal tesis ve çocuk parkı sayısının 2 yılda yarıdan fazla arttırıldığını belirtti.

2014 yılından bu yana yaptıkları yeşil alan, park, sosyal tesis ve çocuk parkı sayısının 35 adet olduğuna dikkati çeken Salman, şöyle konuştu:

"2 yılda vatandaşlarımızın nefes alacağı, ailece ya da komşularıyla birlikte vakit geçirebileceği alanlar oluşturduk. Tüm buraları inşa ederken çocuklarımızı unutmadık. Çocuklarımızın da faydalanacağı kaydırakları, salıncakları bu parklar içerisine adapte ettik. Kentimizin her kesimine hizmeti götürmeye özen gösteriyoruz. İsmet Paşa Mahallemizde biri 5 bin, diğeri 4 bin metrekare olmak üzere iki yeri sosyal tesis ve park alanı olarak hizmete açıyoruz. Birinin içerisinde taziye yeri, çocuk parkı ve yeşil alan mevcut iken diğerinde ise çamlık olan mesire alanı mevcut. Mahallelerimizde uygun her alanı bu şekilde değerlendireceğiz."

-İlaçlama çalışmaları

Yalova Belediyesi ekipleri tarafından larva döneminde başlatılan uçkunlarla mücadele aralıksız olarak sürdürülüyor.

Mart ayında başlayan ilaçlama çalışmaları, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı halk sağlığını esas alan yöntemlerle yapılıyor.

Yalova Belediyesi tarafından, uçkunlara yönelik ilaçlamalar kuyular, fosseptikler, mazgallar, rögarlar, inşaat temelleri, süs havuzları, durgun sular ve dere kenarları gibi üreme alanları hem larva hem de uçkun döneminde yapılan ilaçlama programı doğrultusunda periyodik olarak yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı onaylı ve halk sağlığı tehlikeye sokmayacak şekilde günlük mahallelerde yapılan ilaçlamalara da devam ediliyor.

Mevsim koşulları itibariyle kent merkezinden akan derelerde akışın azalmasıyla oluşan durgun su birikintilerinde ve dere kenarlarında 10 gün ara ile düzenli larvasit uygulaması yapılıyor.

İlaçlamalar yapılırken halk sağlığını tehlikeye sokmayacak onaylı ürünler ve yöntemler kullanılıyor.

-Hız kesi·ci·ler standartlara uygun hale geti·ri·li·yor

Şehir içerisindeki hız kesiciler içerisinde uygun olmayanların standartlara uygun hale getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından şehir içerisindeki hız kesiciler içerisinde uygun olmayanların standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement