Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi Trafik Zabıtası ekiplerinin, kentte taşımacılık yapan minibüs ve servisleri denetleyerek gerekli şartları sağlamayanlarla ilgili yasal işlem yapmaya devam ettiği bildirildi.

04.08.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediyesi Trafik Zabıtası ekiplerinin, kentte taşımacılık yapan minibüs ve servisleri denetleyerek gerekli şartları sağlamayanlarla ilgili yasal işlem yapmaya devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin, halkın belirtilen standartlarda ulaşım hizmeti alması amacıyla toplu taşıma yapan araçlara yönelik denetim yaptığı ve aranan şartlara uygun olamayan araçlara yasal işlem uygulandığı belirtildi.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç; "S" ve "M"plakalı minibüslerin mevzuata uygun olarak çalıştırılması için denetimlerinin aralıksız sürdüğünü belrterek, "Denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek. Korsan ile mücadeleye ilk mesai gününden itibaren başladık ve bitirilmesi içinde Yalova Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Net olarak korsan servis taşımacılığı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun halkımız ve servis sahiplerince bilinmesini istiyorum." dedi.

Köprülü kavşak projesi

Yalova Belediyesi, yapımı devam eden Dörtyol Köprülü Kavşak Projesinde uygulamayla ilgili eksikliklerin giderilmesi için Karayolları Müdürlüğüne talep yazısı yazdı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğüne yazı yazarak yaya geçişinin sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla Bayraktepe Mahallesi ile Gaziosmanpaşa Mahallesini birbirine bağlayacak uygun bir alanda alt geçit ya da üst geçit yapılması talebinde bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Yaralamalı ve ölümlü kazaların çok olduğu günde 80 bin aracın geçtiği Tonami Meydanındaki tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla hayata geçirilen köprülü kavşak projesi son aşamaya geldi. Yolların tam anlamıyla çalışmaya başlamasıyla birlikte yaya trafiğinde meydana gelen aksaklıkları tespit etmeye başladık. Kentin doğu ile batısını birbirine bağlayacak, güvenli bir yaya trafiğini sağlayacak alt ya da üst geçidin ihtiyaç olduğu açıkça gözlenmekte. Bunun yapılması için gerekli çalışmayı yaparak önerimizi karayollarına bildirdik. Dersimize en iyi şekilde çalışıyoruz. Eksikleri tespit edip Karayolları ile paylaşıyoruz. Umuyorum ki en kısa zamanda bununla ilgili olarak sonuç alacağız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement