Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova\'dan Kısa Kısa

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Safran Deresi yatağı üzerinde devam eden ıslah çalışmalarını inceledi.

09.02.2017 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Safran Deresi yatağı üzerinde devam eden ıslah çalışmalarını inceledi.

Salman, iki etap olarak hazırlanan Safran Deresi ıslahının bin 200 metrelik ilk etabının tamamlanmasına 300 metre kaldığını belirtti.

Islah çalışmalarıyla vatandaşların imar sorununun da çözüleceğine dikkati çeken Salman, şunları kaydetti:

"Dere yatağı taşkın sahası nedeniyle imar konusunda sıkıntılar yaşıyor, dere ıslahları yapılmadığı için ruhsat alamıyordu. İsmet Paşa Mahallemiz ile Çiftlikköy sınırlarından geçen Kazımiye Deresi'nde ıslah çalışmasının 500 metresini biz, 500 metresini de Çiftlikköy Belediyesi olmak üzere 1 kilometre olarak gerçekleştirdik ve vatandaşlarımızın buradaki mağduriyetini ortadan kaldırdık. Adnan Menderes ve Dere mahallelerimizin sınırlarından geçen Safran Deresi yatağında da aynı çalışmayı gerçekleştirmeye başladık. Dere yatağını 22 metre genişliğinde olacak şekilde çalışmamızı yapıyoruz. Kalan 300 metre duvar işleminin de hava şartlarına bağlı olarak haziran ayına kadar tamamlanması planlanıyoruz. Samanlı ve Balaban derelerinde de aynı işlemler yapılmalı. Diğer iki dereninde çözüme kavuşturulması için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ile görüşüyoruz. Bir an önce bu iki alanda da çalışma yapılmalı ve vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmeli."

Emekli öğretmen Alp'in ismi spor alanında yaşatılacak

Yalova Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen Öğretmen Macide Alp'in adını yeni yapılan spor alanına verdi.

Belediye Başkanı Salman, spor alanında incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

Tarihte önemli işler yapmış, önemli başarılar göstermiş kişilerin isimlerini Yalova'da ölümsüzleştirmeye devam edeceklerini belirten Salman, şunları kaydetti:

"Eğitim, sağlık, sanat ve kültür alanında yaptıklarıyla 2009 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen cumhuriyet öğretmeni Macide Alp'in adını yeni yapılan spor alanına verdik. Kendisi Türkiye ve kentimiz tarihinde önemli bir yere sahip. Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi Okulu, Kocadere Şehitliği, Yalova ve Çınarcık meydanlarında heykellerin dikilmesi, hastanelere ve camilere morgların yapılmasını sağlayan Macide Alp'in ismini bu parkla yaşatmaya karar verdik. Ayrıca kentimizin siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olan Kemal Aslan'ın adını da yapılan diğer parkımıza verdik."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement