Yalova Davutoğlu: Bu Proje Nüfusumuzun 3'te Birine Hitap Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yalova Davutoğlu: Bu Proje Nüfusumuzun 3'te Birine Hitap Ediyor

Yalova Davutoğlu: Bu Proje Nüfusumuzun 3\'te Birine Hitap Ediyor

İzmit Körfezi'nin iki yakasını birleştiren köprünün adı : Osmangazi (ek)İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu'nun en önemli bölümlerinden birini oluşturan Osman Gazi Köprüsü ve otoyolun Altınova-Gemlik arasındaki 40 kilometrelik bölümünün açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, projenin nüfusun üçte birine hitap edeceğini söyledi.

21.04.2016 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Körfezi'nin iki yakasını birleştiren köprünün adı : Osmangazi (ek)

İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu'nun en önemli bölümlerinden birini oluşturan Osman Gazi Köprüsü ve otoyolun Altınova- Gemlik arasındaki 40 kilometrelik bölümünün açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, projenin nüfusun üçte birine hitap edeceğini söyledi.

Davutoğlu, İstanbul'un bu proje ile İzmir'e bağlandığını belirterek, 'Ama nasıl bağlanıyor, biliyor musunuz' Dünyanın 4. büyük köprüsü ile 8 saatlik yolu 3 saate indiren otoyol ile bağlanıyor. Böylece Fatih Sultan Mehmet Han, Kocaeli'de Akçakoca ile Bursa'da Osmangazi ile, İzmir'de Çakabey ile buluşuyor. Şehzadeler şehri Manisa ile İstanbul birbirine komşu hale geliyor. Bu tarihi proje bütün ülkeyi kuşatan bir proje? dedi.

Davutoğlu, eskiden Yalova'dan acaba bütün Kocaeli'yi, İzmit körfezini dolaşayım mı yada feribota bineyim mi diye hesap eden vatandaşların şimdi böyle bir hesap içerisine girmeden 6 dakikada körfezin iki yakasını bir araya getiren köprüden karşıya ulaşacaklarını belirtti.

"2 KASIM SABAHI NEREDE KALMIŞTIK DEYİP, HİZMETE DEVAM ETTİK"

Haziran seçimlerinin ardından kasım ayında yapılan seçimleri hatırlatan Davutoğlu, "1 Kasım'da tarihi bir zafer kazandıktan sonra diğer partiler kurultay mücadelelerini verirken biz, 2 kasım sabahı nerede kalmıştık deyip, hizmete devam ettik. Sayın cumhurbaşkanımızın başlattığı gelenek üzere ilk 3 ayda yapacağımız bütün vaatlerimizi halkımıza ilan ettik. Tarih 20 Aralık 2015. Şimdi nisandayız. Mart ayanın sonu itibariyle vaatlerimizin tam yüzde 100'ünü gerçekleştirdik. Hizmet kervanlarımızı nerede başlattıysak, 1 Kasım zaferinden sonra zevkini yaşayalım, sefasını sürelim demedik. Çünkü biz seçim için sevinç yapmayız. Daha çok hizmet için, daha çok halka ve hakka hizmet için yola çıkarız. Son 3 hafta içerisinde Yavuz Sultan Selim Köprüsünü son tabliyesini koyduk. 2013 mayısında olmaz denilen, yapılmaz denilen, yaptırmayız denilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşallah bu ağustosta milletimizin hizmetine sunacağız? diye konuştu.

'Onlar engellemek için yola çıkarlar, biz inşa etmek, ihya etmek için çıkarız' diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Biz bu topraklarda yürekleri birleştirmeye devam edeceğiz. Birileri terör tuzaklarıyla bu millete tuzak kurmaya kalkarsa onları da hesabını göreceğiz. Terörle mücadele ederken bu milletin gündemini sadece terörle işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Hem mücadele edeceğiz."

"Bugün tarihi bir gün" diyerek sözlerine başlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, bugün sadece Marmara'nın iki yakasını değil Türkiye'nin iki yakasını bir araya getiren ve 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde olan dünyanın dördüncü büyük köprüsünü tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Köprünün maliyetinin dünyada küçük ölçekli 50 ülkenin milli gelirinden daha fazla olduğunu vurgulayan Yıldırım, 'Bu Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Türkiye'nin 1950 yılında gayri safi milli hasılası 8,5 milyar. Körfez Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu'nun toplam maliyeti Türkiye'nin 1950 yılındaki milli gelirinden daha fazla. 10 sene önce, 20 sene önce sorsaydınız 'Hadi canım Türkler ve bunu nasıl yapacak' derlerdi. Bir zamanlar yabancılar müteahhit, Türkler ise taşerondu. Şimdi Türk firmaları projenin yüklenicisi, yabancılarda alt yüklenicisi. Türkiye nereden nereye geldi" dedi.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ise yaptığı konuşmada toplam yatırım tutarı 8 milyar dolar olan projenin bugün itibariyle yüzde 60'a ulaştığını hatırlattı. İzmir-İstanbul arasında yüklenici firmanın çalışmalarını hızla sürdürdüğünü aktaran Kartal, "Projenin, sözleşme tarihinden 2 yıl önce yani 2018 sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Şu anda Altıova-Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kesimi tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. Temelini 28 Ekim 2010 tarihinde attığımız projenin son tabliyesini yerleştirmek Cumhurbaşkanımızsa nasip oldu. Bugün toplamda 113 tabliyenin sonuncusunu monte ettik. Mayıs ayı sonunda köprümüz trafiğe açılacak" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI MAKAM ARACINI KULLANDI

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan makam aracını Samanlı Tüneli'ne kadar kullandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da yanına oturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Davutoğlu: Bu Proje Nüfusumuzun 3'te Birine Hitap Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement