"Yalova En Güvenli İl" - Son Dakika
Güncel

"Yalova En Güvenli İl"

"Yalova En Güvenli İl"

Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova'nın Türkiye'nin en güvenli illerinden biri olduğunu söyledi.

29.07.2015 14:06  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova'nın Türkiye'nin en güvenli illerinden biri olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında bilgiler veren Süvari, "Yalova Türkiye'nin en güvenli illerinden birisi. Diğer illerle kıyaslandığında üst ligde yer alan bir yer. Emniyet açısından bakıldığında çok büyük bir sıkıntı yaşanmıyor. Vatandaşın hassasiyeti ve 155 ihbarları bizi memnun ediyor. Her yerde polis olmadığından vatandaşla sağladığımız bu işbirliği çok faydalı oluyor. Yalova halkının provokasyonlara kapılmaması da avantaj. Vatandaş desteği olmadan biz ne kadar donanımlı da olsak bir netice almam mümkün olmaz. Vatandaş desteği bir ilin güvenliğinde şarttır. Biz esnaflarımızla da belirli periyotlarla toplantı yaparak taleplerini dinliyoruz. Belediye yetkilileriyle de toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bütün bunlar da ilin güvenliğine olumlu yansıyor" dedi.

Yalova'da suç oranlarında yaşanan düşüş vatandaşları memnun etti. İlde bir önceki yılın ilk 6 ayına kıyasla işlenen suçlarda yüzde 11'lik bir düşüş yaşandığının altını çizen Süvari, "2014 yılının ilk 6 ayı ile 2015 yılının ilk 6 ayının verilerini incelediğimizde il merkezinde işlenen toplam suç oranlarında yüzde 11'lik bir düşüş var. Kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 12'lik bir artış var ki, bunlar tehdit, hakaret, kasten yaralama gibi suçlar. Mala karşı işlenen suçların büyük kısmı hırsızlıklar. Bunda da bir önceki yılın 6 aylık dilimine göre yüzde 40'lık bir düşüş var" diye konuştu.

Yalova'da toplu taşıma denetimlerinde de yeni bir uygulamaya başladıklarını dile getiren Süvari, "Yalova'da toplu taşımanın büyük bölümü minibüsler sayesinde gerçekleşiyor. 2 aydır yeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Sivil kıyafetli bir polis yolcu olarak minibüse biniyor ve minibüsü hat boyunca takip ediyor. Ayakta yolcu almaktan tutun, duraklara riayete, şoförün telefonla konuşmasından müşteriye karşı davranışına kadar her açıdan notlar tutuluyor. Sonra aynı sivil polis minibüs şoförüne son durakta kendisini tanıtarak, tespit ettiği hataları söylüyor. Gerekirse ihtar, gerekirse para cezası kesiliyor" dedi.

Süvari, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için şüpheli paket ihbarlarına da anında uzman ekiplerle müdahale ettiklerini söyledi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Yalova En Güvenli İl' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor
    16:24 Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan restoranda, 4 çeşit yöresel lezzetten oluşan menü, 40 liradan halkla buluşturuluyor. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde bulunan restoranda günlük hazırlanan menüler, öğle ve akşam saatlerinde vatandaşlara ikram ediliyor. Uygulama, vatandaşlara daha ucuz yemek sunabilmek amacıyla başlatılmış olup, halktan olumlu dönüşler almaktadır.

  • Bolu'da Tartışma Sonucu Cinayet
    16:24 Bolu'da Tartışma Sonucu Cinayet

    Bolu'da bir çift arasında yaşanan tartışma sonucu, damat eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olayı ayırmak isteyen kayınvalidesini ise yaraladı. Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı
    16:18 Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda Ordu'da inşa edilen Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, geçen yıl nisanda ziyarete açıldı. Gemi ve müze, bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.


Advertisement