Yalova - Hacıoğlu'ndan, Höh Onursal Başkanına Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Yalova - Hacıoğlu'ndan, Höh Onursal Başkanına Eleştiri

Yalova - Hacıoğlu\'ndan, Höh Onursal Başkanına Eleştiri

Hacıoğlu'ndan, HÖH Onursal Başkanına eleştiri Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın Lütfi Mestan'ı genel başkanlıktan azletmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

17.01.2016 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacıoğlu'ndan, HÖH Onursal Başkanına eleştiri

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın Lütfi Mestan'ı genel başkanlıktan azletmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Hacıoğlu, Rusya'nın tetikçiliğini yapmakla suçladığı Doğan'ın yanında olmayacaklarını belirtti.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Yalova'da konfederasyona üye derneklerin yöneticileri ile bir araya geldi. Altınova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) ile Çiftlikköy Balkan Türkleri Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen toplantıya çevredeki Balkan Türkleri derneklerinin temsilcileri de katıldı. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hacıoğlu, HÖH Genel Başkanı Lütfi Mestan'ın Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinde Türkiye'ye destek vermesi ve sonrasında partinin onursal başkanı Ahmet Doğan tarafından başkanlıktan uzaklaştırıldığını söyledi. Mestan'ın partideki görevinden azledilişinin anti demokratik olduğunu açıklayan Zürfettin Hacıoğlu şöyle devam etti:

"Lütfi Mestan'ın Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanlığı'ndan azledilişi, görevden alma demiyoruz, azledilişi ve parti üyeliğinden çıkarılması anti demokratiktir. Bunun yasal zemini olmayan bir şekilde yapıldığına inanıyoruz. ve şiddetle kınıyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz 23-27 Aralık tarihlerinde, 1984 yılındaki asimilasyon politikasına karşı yapılan sivil mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anma törenine katılmak için Bulgaristan'da bulunuyorduk. Zaten bu olay da o tarihlerde gelişti. Tepkimizi orada gösterdik. Döndükten sonra da Türk kamuoyuna bizim duruşumuzu söyledik. Konfederasyon ve bağlı kuruluşlarla beraber Ahmet Doğan'ın Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni kendi malı, şirketi gibi kullanmasını kabul etmemiz kesinlikle mümkün değil. Doğan'ın olduğu siyasi harekete veya partide siyasi safta olamayacağımızı söyledik. Çünkü son yıllarda HÖH'nin, kuruluş amaçlarından saptırılmış bir hareket görüyoruz. Kuruluş amacı Bulgaristan'da yaşayan sadece Türk azınlığı değil, tüm etnik grupların hakkını savunmak olan partinin anayasasının birinci maddesiydi bu. Böyle bir partiye karşı değiliz ama bir kişi tarafından ele geçirildiyse ki bu kişi Rusya'nın siyasi tetikçiliğini yapıyorsa ki bu kişi Türkiye karşıtı, Türkler karşıtı söylem ve eylemlerde bulunuyorsa bizim onun yanında olmamız mümkün değil."

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ

-Hacıoğlu'nun konuşması

-Toplantıdan görüntü

(SÜRE: 02.41) (BOYUT: 85.4 MB)

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova - Hacıoğlu'ndan, Höh Onursal Başkanına Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement