Yalova Salih Güney 50'nci Sanat Yılında Bisiklet Sporuna Başladı - Son Dakika
Güncel

Yalova Salih Güney 50'nci Sanat Yılında Bisiklet Sporuna Başladı

Yalova Salih Güney 50\'nci Sanat Yılında Bisiklet Sporuna Başladı

Salih Güney 50'nci sanat yılında bisiklet sporuna başladıYalova'da yaşamını sürdüren ve Mersin'de düzenlenen Mersin Altın Palmiye ödüllerinden 'Yeşilçam Yaşam Boyu Başarı Ödülü' alan Türk sinemasının efsane ismi Salih Güney, 71 yaşında bisiklet sporuna başladı.

21.05.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salih Güney 50'nci sanat yılında bisiklet sporuna başladı

Yalova'da yaşamını sürdüren ve Mersin'de düzenlenen Mersin Altın Palmiye ödüllerinden 'Yeşilçam Yaşam Boyu Başarı Ödülü' alan Türk sinemasının efsane ismi Salih Güney, 71 yaşında bisiklet sporuna başladı. Sporu çek sevdiğini belirten Güney, Yalova'da bisiklet sürmenin ayrı bir keyif olduğunu söyledi.

Bu yıl 50'inci sanat yılını da doldurduran Salih Güney'e geçtiğimiz 11 Mayıs günü, Mersin Altın Palmiye Festivali'nde, 'Yeşilçam Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Yalova'da yaşamını sürdüren Güney, 'Sağ olsunlar beni onurlandırıyorlar. Mersin Altın Palmiye Ödülü'nü aldım. Ödülü Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözcü verdi. Türkiye'nin her yerinden, belediyelerden, üniversitelerden oldukça ödülüm birikti. 50'inci sanat yılımı ödüllerle süsledim. Firmalara, dostlara, teşkilatlara çok teşekkür ediyorumö dedi.

71 yaşında olmasına rağmen zinde olmasını yüzmeye bağlayan Güney, yeni başladığı bisiklet sporunun da çok faydalı olduğunu söyledi. Yalova'da yaşamanın ise bir ayrıcalık olduğunu ve bu kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Güney, 'Atatürk niye 'Benim Kentimdir' demiş Yalova için? Gerçekten yaşamaya başlayınca tadına varıyorsunuz. Yeşilimiz bol, her türlü kuş ve temiz hava var. Denizle yan yanayız ve bisiklet yolumuz var. Her kentte bunu bulmak imkansız. Burada yaşamak bir ayrıcalık. İstanbul gibi bir metropole 35-45 dakikada varıyorsun. Sakin, burası bir mahalle. Herkes bir birini tanır. Herkes sosyaldir, doğaldır, Atatürkçüdür. Dolaylı olarak burada yaşamaktan mutluyum. 70 yaşından sonra bisiklete binmek de varmış. İstanbul'da binemiyorduk. Yalova'da böyle bir alternatif var. Herkese de bisiklete binmeyi tavsiye ediyorum." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Salih Güney 50'nci Sanat Yılında Bisiklet Sporuna Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement