Yalova - Tüm Yerel-Sen Genel Başkan Gülebay: Itfaiyeci ve Zabıtalar da 'Şehit' ve 'Gazi' Sayılsın - Son Dakika
Güncel

Yalova - Tüm Yerel-Sen Genel Başkan Gülebay: Itfaiyeci ve Zabıtalar da 'Şehit' ve 'Gazi' Sayılsın

Yalova - Tüm Yerel-Sen Genel Başkan Gülebay: Itfaiyeci ve Zabıtalar da \'Şehit\' ve \'Gazi\' Sayılsın

Tüm Yerel-Sen Genel Başkan Gülebay: İtfaiyeci ve zabıtalar da 'şehit' ve 'gazi' sayılsınYALOVA'da konuşan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, "İtfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımızın, bundan sonra mağduriyetlerinde gazi, ölümleri halinde şehit sayılmalarını talep ediyoruz" dedi.

06.12.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Yerel-Sen Genel Başkan Gülebay: İtfaiyeci ve zabıtalar da 'şehit' ve 'gazi' sayılsın

YALOVA'da konuşan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, "İtfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımızın, bundan sonra mağduriyetlerinde gazi, ölümleri halinde şehit sayılmalarını talep ediyoruz" dedi.

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, rahatsızlandığı için özel hastanede tedavi altına alınan Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Sirmen'i ziyaret etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cengiz Gülebay, sendika olarak ülke genelinde görev yapan zabıta ve itfaiye çalışanlarıyla ilgili önemli bir çalışma yaptıklarını söyledi. "Bunun da duyurusunu ilk defa buradan vermiş olacağım" diyen Gülebay, şöyle devam etti:

"Zabıta ve itfaiye çalışanlarının şehitlik noktasında bir beklentisi vardı uzun zamandan beri. Bununla ilgili bir kanun teklifi hazırlayarak görevi başında mağdur olmaları, yaralanmaları, iş yapamaz, göremez duruma gelmeleri halinde nakdi tazminat verilmesiyle ilgili TBMM'ye bir kanun teklifinde bulunduk.Görevi başında itfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımızın ölümü halinde bunların 'şehit' sayılması ve nakdi tazminat geride kalanlarına bağlanmasıyla ilgili ayrıca bir kanun çalışması yaptık. Çalışmayı TBMM'ne sunduk. Bu tekliflerle ilgili TBMM'de grubu bulunan bütün partilerden de destek bekliyor ve istiyoruz. Umarız en kısa sürede bu çalışma kanun haline dönüşür. İtfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımız bundan sonra mağduriyetlerinde 'gazi', ölümleri halinde 'şehit' sayılmalarını talep ediyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova - Tüm Yerel-Sen Genel Başkan Gülebay: Itfaiyeci ve Zabıtalar da 'Şehit' ve 'Gazi' Sayılsın - Son Dakika


Advertisement