Yalova Üniversitesi Öğrencileri Müzeye Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Yalova Üniversitesi Öğrencileri Müzeye Hayran Kaldı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın davetlisi olarak İnegöl'e gelen Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri İnegöl'ün tarihine ışık tutan Kent Müzesi ile Mobilya Ağaç Sanayi Müzesini ziyaret ettiler.

05.11.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl'ün geçmişinde adeta tarihi bir yolculuğa çıkan öğrenciler şehrin bu iki müzesine hayranlıklarını gizleyemediler.

Geçen hafta Çınarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin davetlisi olarak Çarşamba Sohbetleri adlı programda Yalova'da üniversiteli öğrenciler ile buluşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençler ile buluşma sırasında üniversite öğrencilerini İnegöl'e davet etmişti. Bu nazik davete icap eden üniversite öğrencileri yaşayan müze olarak adlandırılan İnegöl'ün geçmişini bugüne ve geleceğe yansıtan Kent Müzesi ile Mobilya Ağaç Sanayi Müzesini gezerek başladıkları İnegöl gezisinde sırasıyla İshak Paşa Külliyesi ve İnegöl'ün önemli turizm değerlerinden olan Oylat Kaplıcaları ile Oylat Mağarasını gezerek İnegöl'den güzel duygular ile ayrıldılar.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu nezaretinde Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın bu nazik davetine icap ederek İnegöl'e gelen Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencilerini İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ensar Macit müzenin kapısında karşıladı. 15 milyon öncesine ait fosil örneklerinden başlayarak Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar kronolojik olarak kurgulanan Kent Müzesini, müze çalışanlarının anlatımlarıyla gezen öğrenciler müzeye olan hayranlıklarını gizleyemezken, Kent Müzesinin bitişiğindeki Mobilya Ağaç Sanayi Müzesine ilk adımlarında karşılarına çıkan orman canlandırması karşısında adeta kendilerini farklı bir dünyada bulmanın şaşkınlığını yaşadılar. Ağaç İşçiliğinden Mobilyaya geçiş sürecinin işlendiği bölümlerin bu kadar güzel bir şekilde kurgulanması karşısında kendi alanında örnek olan bu sektör müzesine de hayran kaldılar.

BAŞKAN AKTAŞ'IN DAVETİ ÜZERİNE İNEGÖL'E GELDİK
Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu İnegöl ziyareti hakkında yaptığı açıklamada; "İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş bildiğiniz üzere geçen hafta Yalova Üniversitesinde öğrencilere yönelik bir söyleşiye katılmıştı. Yalova Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım ile birlikte bizatihi bizde bu söyleşide bulunmuştuk. Söyleşi sonrası Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ile yapmış olduğumuz görüşmede öğrencilerimizi İnegöl'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağını bizlere ifade etti. Bizlerde bu davete icap ederek bugün iki otobüs dolusu öğrenci ile birlikte İnegöl'ün tarihi değerlerini anlatan mekanları ile doğal güzelliklerini yakinen görmek için İnegöl'e geldik" dedi.

"KENT MÜZESİ İLE MOBİLYA MÜZESİNE HAYRAN KALDIK"

İnegöl çok dinamik ve demografik nüfus yapısıyla da öne çıkan bir şehir ifadesini kullanan Hatiboğlu; "İnegöl'ün sanayisi, ticari hayatı özellikle mobilya potansiyeli ile marka bir kent olarak geleceğe emin adımlar ile ilerlediğini görebiliyoruz. Bizlerde öğrencilerimizle birlikte bugün İnegöl'e yaptığımız bu kültürel gezi ile Osmanlının kuruluşuna şahitlik etmiş bu topraklarda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Özellikle öğrencilerimiz ile birlikte doyasıya gezdiğimiz şehrin geçmişini bugüne ve geleceğe yansıtan Kent Müzesi ile Mobilya Müzesine hayran kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanımızın şehre böylesi önemli bir tarihi mekanı kazandırması gerçekten önemli bir başarı hikayesidir. Bu iki müze birçok şehre örnek olabilecek tarzda dizayn edilmesi açısından da farklı bir önem arz etmektedir" dedi.

BAŞKAN AKTAŞ'A TEŞEKKÜR

Hatiboğlu son olarak; "Bizleri İnegöl'e davet etme nezaketinde bulunarak öğrencilerimizin güzel ve keyifli bir gün geçirmelerini sağlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ediyor, şehrin hikayesinin bu kadar güzel bir şekilde anlatıldığı, geçmişin bugüne ve geleceğe yansıtılmasına olanak sağlayan böylesi önemli mekanların hayat bulmasına olanak sağlayan ve diğer birçok şehre örnek olabilecek bu iki müzenin hayat bulması için önemli bir gayret sarf eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a şükranlarımızı sunmak istiyoruz" dedi.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi'ni gezdikten sonra, Müzenin karşısındaki İshak Paşa Külliyesi ve İnegöl'ün önemli turizm değerlerinden olan Oylat Kaplıcaları ve Oylat Mağarasını gezerek İnegöl'den güzel duygular ile ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalova Üniversitesi Öğrencileri Müzeye Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor
    12:20 Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan kara yolunu açma çalışmaları devam ediyor. Karayolları ekipleri, metrelerce karın bulunduğu bölgede zorlu şartlarda çalışarak yolun bir kısmını açmayı başardı. Ancak hala 25 kilometrelik yol kapalı durumda. Ekipler, çığ riski nedeniyle güçlüklerle karşılaşıyor ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağı belirsizliğini koruyor. Karla mücadele devam ederken, Bahçesaray'a ulaşım sağlamak için ekipler var güçleriyle çalışıyor.

  • Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi
    12:19 Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen kongreye, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk devletlerinden bilim insanları katıldı. Kongrede kardiyoloji alanındaki son yenilikler paylaşılırken, Türk devletleri arasındaki işbirliği ve iletişimin önemi vurgulandı.

  • DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek
    12:18 DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), 2023-2024 Akademik Yılı'nın son 6 haftasında futbol, basketbol ve voleybol dallarında 6 farklı turnuva düzenleyecek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 50. yılını kutlayacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu, futbol turnuvasıyla etkinliklere başlayacak. Ayrıca, Yaşayan Arapça Topluluğu ve Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğu da spor etkinlikleri düzenleyecek. Mühendislik Fakültesi ise futbol, basketbol ve voleybol turnuvalarına ev sahipliği yapacak.

  • Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı
    12:18 Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı

    Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, ilkbaharın gelişiyle ilçe genelindeki çocuk oyun alanları ile parklarda genel temizlik kampanyası başlattıklarını duyurdu. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecek olan kampanya kapsamında, vatandaşlar temizlik konusunda duyarlı olmaya çağrıldı.

  • Dem Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan:
    12:15 Dem Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: "Seçim Sonuçlarında Ortaya Çıkan Bu Zemini, Demokratik İttifakları Büyüterek Sonuca Ulaştıracağız"

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim sonuçlarını değerlendirerek demokratik ittifakları büyüterek sonuca ulaşacaklarını belirtti. Kürt halkının iradesini sandığa yansıttığını ve demokratik çözüm konusunda güçlü bir irade ortaya koyduğunu vurgulayan Bakırhan, önümüzdeki dönemde örgütlenme ve genişleme çalışmalarına odaklanacaklarını ifade etti.

  • Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Gitar Şenliği Gerçekleştirildi
    12:14 Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Gitar Şenliği Gerçekleştirildi

    Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen Gitar Şenliği, Koral Çalgan Salonu'nda gerçekleşti. Şenlikte, Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi, Ankara Sincan Itri Güzel Sanatlar Lisesi ve Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri gitar performansları sergiledi.

  • Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencilerle buluştu
    12:14 Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencilerle buluştu

    Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla prova yapan öğrencilerle bir araya geldi. Güngör, çocukların hayatın vazgeçilmez parçası olduğunu belirterek, onların güzel tebessümlerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

  • Elazığ'da düzenlenen operasyonda tarihi eserler ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı
    12:13 Elazığ'da düzenlenen operasyonda tarihi eserler ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Elazığ'da yapılan tarihi eser operasyonunda, Diyarbakır'dan gelen M.G'nin tarihi eserleri satacağı bilgisi üzerine gözaltına alındı. Şüphelinin otomobilinde yapılan aramada 17 sikke, yüzük, hançer, kılıç ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Elazığ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, ele geçirilen sikkelerin tarihi eser niteliği taşıdığı ve kılıcın etnografik eser grubunda olduğu belirlendi. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Aydın'da aşırı yağış sonucu ağaç yola devrildi
    12:12 Aydın'da aşırı yağış sonucu ağaç yola devrildi

    Aydın'ın Buharkent ilçesinde etkili olan aşırı yağışa dayanamayan bir ağaç, yola devrildi. Olay sonucunda olası bir kazanın önüne geçildi ve belediye ekipleri tarafından ağaç kaldırılarak trafik normale döndü.


Advertisement