Yalova'ya Yeni Bir İçme Suyu Kaynağı Daha - Son Dakika
Yerel

Yalova'ya Yeni Bir İçme Suyu Kaynağı Daha

Yalova\'ya Yeni Bir İçme Suyu Kaynağı Daha

Geçen yıl ciddi susuzluk yaşayan Yalova’da kuraklık durumunda kullanılacak yeni su kaynaklarının tespiti ve tesisleştirilmesi çalışmaları sürüyor.

10.03.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl ciddi susuzluk yaşayan Yalova'da kuraklık durumunda kullanılacak yeni su kaynaklarının tespiti ve tesisleştirilmesi çalışmaları sürüyor. Kirazlı köyünde yeni bir içme suyu kaynağı daha bulundu.

Yalova 2014 yılının yaz aylarında ciddi bir kuraklık yaşadı. Barajdaki suyun bitmesiyle Kurtköy deresi baraja aktarıldı. Kuyular açılarak buralardan çıkan yer altı suları da yine baraja aktarılmaya başlandı. Ortaburun Göleti ile Gökçe Barajı arasındaki hatta büyük oranda tamamlandı. Bunlarla yetinilmeyerek yeni su kaynaklarının tespiti ve tesisleştirilmesi çalışmaları da devam ediyor. Kirazlı köyünde tespit edilen su kaynağı yapılan sondaj çalışması ile yer üstüne çıkarılmaya başlandı.

Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan yeni su kaynağını inceledi. Abban, bu kaynağın kuraklık anında içme suyu olarak kullanılacak olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'ya Yeni Bir İçme Suyu Kaynağı Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement