Yalova Yılda 912 Bin 500 Ton Su Kaybetmiş - Son Dakika
Yerel

Yalova Yılda 912 Bin 500 Ton Su Kaybetmiş

Yalova Yılda 912 Bin 500 Ton Su Kaybetmiş

Yeşil Körfez Su Birliği, Yalova tarihindeki en büyük su kaçağını tespit etti.

07.08.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşil Körfez Su Birliği, Yalova tarihindeki en büyük su kaçağını tespit etti. Yıllardır günde 2 bin 500 ton suyun toprağa karıştığı bildirildi.

2014 yılında yaşanan kuraklık sonrasında Yeşil Körfez Su Birliği tarafından kayıp ve kaçakların önüne geçilmesi maksadıyla kurulan kayıp kaçak ekibi, Yalova tarihinin en büyük su kaybını tespit etti. Orman İşletme Müdürlüğü önünden geçen hattaki kırılmaya bağlı olarak günlük 2 bin 500 ton su toprağa karışıyordu. Kaybın tespiti ile birlikte harekete geçen Yeşil Körfez Su Birliği hattın üzerini açarak su kaybını engellemek için çalışma başlattı. Yalova'dan Altınova'ya kadar uzanan bölgede yaklaşık 10 saat süren su kesintisine de gidildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Orman İşletme Müdürlüğü'nün önünde başlatılan çalışma sonucu günlük 2 bin 500 ton suyun kayıp olduğunu tespit ettik. Bu tespit ekiplerimizin çalışmaları neticesinde gerçekleştirildi. Bu Yalova'da şimdiye kadar tespit edilen en büyük kayıp su. Yıllardır bu su kaybediliyordu. Yıllık olarak hesaplarsanız 912 bin 500 ton su ediyor ki Yalova tarihinin en büyük su kaybını engellemiş olacağız. Hattın üzerini açtık ve onardık. Böylece yıllardır boşa akıp giden bu suyu engelledik" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova Yılda 912 Bin 500 Ton Su Kaybetmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement