Yalovanın Sütlüsü", Ramazanın ve Bayramın Gözdesi - Son Dakika
Güncel

Yalovanın Sütlüsü", Ramazanın ve Bayramın Gözdesi

Yalova'dan Türk mutfağının tatlı kültürüne kazandırılan ve mideyi yormaması bakımından bölgede iftar sofralarının vazgeçilmezi olan "Yalova sütlüsü" vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

29.06.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERHAN ERDOĞAN - Yalova'dan Türk mutfağının tatlı kültürüne kazandırılan ve mideyi yormaması bakımından bölgede iftar sofralarının vazgeçilmezi olan "Yalova sütlüsü" vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından olan Yalova sütlüsünün üretildiği işletmeye, bayram öncesi birçok ilden sipariş geliyor.

Dondurma ve yaz meyveleriyle de tüketilebilen, tarifi adeta sır gibi saklanan Yalova sütlüsü, hava sıcaklığının yüksek olduğu bu dönemde en çok ilgi çeken tatlılar arasında yer alıyor. İftar sofralarını Yalova sütlüsü ile çeşitlendirmek isteyen çok sayıda vatandaş da çevre illerden ürünü almaya geliyor.

Tatlının patentini alan işletmenin sahibi Bahattin Battal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalova sütlüsüne ramazan ayında yoğun ilgi olduğunu belirtti.

Ramazan dolayısıyla yoğun tempoda çalıştıklarını vurgulayan Battal, şöyle konuştu:

"Şu anda çalışmalarımızı üç vardiya halinde yapıyoruz. Ekibimizle bayram hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Yoğun talep var. Bu talepleri karşılamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Özellikle ramazanın yaza gelmesi nedeniyle soğuk tüketilen bir tatlı olduğu için yoğun ilgi görüyor."

Battal, sütlüye çevre illerden de talep olması nedeniyle satışların ramazanda yüzde 30 arttığını bildirdi. Battal, yabancı turistler içinde Arapların çok yoğun ilgi gösterdiğine işaret etti.

"Şeker ve yağ oranları çok düşük"

Yalova sütlüsünün mimarı Ömer Koyuncu ise tatlının çok hafif olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yalova sütlüsünün, şeker ve yağ oranlarının düşük olması, soğuk ve bütün meyvelerle tüketilmesi tatlıya serin bir lezzet veriyor. Onun için çok fazla tercih ediliyor. Yalova sütlüsü yaklaşık 10 yıl önce piyasaya sürüldü ve geliştirilerek bugünlere kadar geldi. Çevre illerden talepler oluyor. İnşallah bunu diğer illerde de satacağız. Yalova sütlüsünün 8 çeşidi var. En çok tahinlisi, damla sakızlısı ve klasiği tercih ediliyor."

Yalova sütlüsü almak için Bursa'dan gelen Bülent Mertyürek, bu tatlıyı daha önce bir misafirinin getirdiğini ve damak tadına hitap ettiği için çok beğendiğini bildirdi.

İftara davet ettiği konukları için bu tatlıdan almaya geldiğine değinen Mertyürek, "Ramazan için inanılmaz bir lezzet. Hem hafif hem tatlı. Biraz da üzerine dondurma koyduğum zaman mükemmel bir tatlı oluyor." dedi.

Kocaeli'den gelen Kamil Bolat da zaman zaman iş ortaklarıyla Yalova'da toplanıp hem iş konuştuklarını hem de bu tatlıdan yediklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalovanın Sütlüsü', Ramazanın ve Bayramın Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Valisi Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor
    09:18 Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Çukurova sıcağında zorlu bir mesaiyle çalışan kömür üreticileri, haftalar süren yakma tekniğiyle mangal kömürü üretimine devam ediyor.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement