Yalvaç'taki Cinayet Sanığı Kadına Müebbet Hapis - Son Dakika
Yerel

Yalvaç'taki Cinayet Sanığı Kadına Müebbet Hapis

Yalvaç ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nevin Yıldırım, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

25.03.2015 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalvaç ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nevin Yıldırım, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İlçeye bağlı Koruyaka köyünde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına attığı iddia edilen Nevin Yıldırım'ın yargılanmasına Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Nevin Yıldırım, babası Zekeriya Yıldız, Nurettin Gider'in annesi Zeynep Gider, eşi Kezban Gider ve tarafların avukatları katıldı.

Nevin Yıldırım'ın avukatı Hüseyin Aksoy, sanık Yıldırım ile Nurettin Gider arasında gönül ilişkisi olduğu iddialarının doğru olmadığını söyledi. Yıldırım'ın tecavüze uğradığını savunan Aksoy, Yıldırım'ın "Kasten öldürme" suçlamasıyla değil, "Yaralama" suçlamasıyla yargılanması gerektiğini, olayı işlediği sırada cinnet getirdiği varsayılarak cezai ehliyetinin olmadığını kaydetti. Aksoy, Yıldırım'ı beraatını talep etti.

Nevin Yıldırım da kendisinin hiçbir şeyi gönüllü yaşamadığını belirterek, olaydan pişman olduğunu ifade etti.

Kısa bir aranın ardından Nevin Yıldırım'ı "Kasten öldürme" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, "Haksız tahrik" indirimi ve sanığın duruşmalarda sergilediği tavırlar nedeniyle "İyi hal indiriminden" yararlandırılmaması yönünde karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme heyeti, savcılığın cinayetin işlenmesinde başkalarının da olma ihtimali olduğu şüphesi üzerine başsavcılığa suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi.

Kadınlardan eylem

Duruşma öncesinde İstanbul Kolektif Feminist Kadınlar Derneği, Antalya ve Adana Feminist Kadınlar Derneği üyesi bir grup da adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Duruşmaya katılmak isteyen kadınlara polis engel oldu, bu sırada kadınlar ile polis arasında arbede yaşandı. Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu'nun girişimi üzerine bazı kadınların duruşma salonuna girmesine izin verildi.

Olayın geçmişi

Yalvaç'ta Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012'de kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmıştı. Aynı gün gözaltına alınan Yıldırım, ertesi gün tutuklanarak Isparta E Tipi Kapalı Cezavine konulmuştu. Olay gününde Gider'den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalvaç'taki Cinayet Sanığı Kadına Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement