Yama Dağı'nda Su Sorunu - Son Dakika
Yerel

Yama Dağı'nda Su Sorunu

Yama Dağı\'nda Su Sorunu

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan’ın değerlendirebileceği başka zengin su kaynaklarının olduğu halde Yama Dağından çıkan suyun Arguvan’dan neden götürülmek istendiğine anlam veremediğini söyledi.

27.08.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan'ın değerlendirebileceği başka zengin su kaynaklarının olduğu halde Yama Dağından çıkan suyun Arguvan'dan neden götürülmek istendiğine anlam veremediğini söyledi.

Yama Dağında tartışmalara konu olan doğal kaynak suyuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Yama Dağından çıkıp Arguvan sınırlarından Arapgir'e kadar akan sular doğal hayatı beslediği gibi yayladaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların faydalandığı kaynaklar olduğunu ifade etti.

Kızıldaş, suların yaylacılar içinde çok önemli olduğunu, doğal hayatı besleyen ve Fırat'a kadar akan suyun gitmesinin o alanın yok olması anlamı taşıdığını belirtti.

Hekimhan'ın değerlendirebileceği başka zengin su kaynaklarının olduğunu belirten Kızıldaş, özellikle Arguvan bölgesinden götürülmek istenmesini anlamadıklarını dile getirdi.

Kızıldaş, bu suyun akıbetiyle ilgili Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğünden hiçbir görüş alınmadığını, yangından mal kaçırır gibi konunun genel müdürlükten halledilip, suyun tahsisinin yapıldığını iddia etti.

Kızıldaş, bölgedeki kişilerin mağdur olmaması için bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini söyledi.

İki CHP'li Belediye arasında yaşanan sorunla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Kızıldaş, "Hekimhan Belediyesi bizim kardeş belediyemizdir, Hekimhan Belediye Başkanı ve Hekimhan halkıyla hiçbir sorun yok, bu konu aramızda kin, nefret geliştirmez. Konu mahkemeye intikal etti. Biz iki yeni Belediye Başkanı olarak bizden önce gelişen nedenlerden dolayı oturup farklı bir uzlaşı yolu bulamadık fakat bu konu asla aramızda olumsuz bir hal almayacaktır" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yama Dağı'nda Su Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement