Yamaç Paraşütleri, Ali Dağı'ndan Süzüldü - Son Dakika
Güncel

Yamaç Paraşütleri, Ali Dağı'ndan Süzüldü

Yamaç Paraşütleri, Ali Dağı\'ndan Süzüldü

Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda ilk gün yarışları tamamlandı.

12.07.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda ilk gün yarışları tamamlandı.

Dünya çapında hava sporları merkezleri arasında gösterilen Ali Dağı'ndaki şampiyona heyecanı, antrenman ve gösteri uçuşlarının ardından başladı. Yaklaşık 2 bin metre rakımlı Ali Dağı'nın zirvesinde oluşturulan alandan uçan 5 ülkeden 9'u kadın 130 yarışmacı, 80.3 km'lik Develi hedefine 'gol' yapmaya çalıştı. Gökyüzünde rengarenk görüntülerin oluştuğu yarışmada ilk gün genel klasmanda İran ilk 3 sırayı aldı. İranlı yamaç paraşütçülerden Hadi Heidari Dastjerdi 1000 puan ile birinci, Soheil Barikani 976 puanla ikinci, Muhammed Ali Hüseyni Semnani ise 931 puanla üçüncü oldu.

Kadınlar kategorisinde ise Türkiye'den Merve Aslan 905 puanla birinciliği, İran'dan Fateme Eftekhari 884 puanla ikinciliği ve yine İran'dan Maryam Hacı Asaddah 658 puanla üçüncülüğü aldı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, cuma gününe kadar sürecek şampiyonanın heyecanını yerinde yaşamak isteyenlerin 10.00-12.00 saatleri arasında Osmanlı ve Selçuklu Evi önünden kalkacak ücretsiz servisleri kullanabileceğini kaydetti.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yamaç Paraşütleri, Ali Dağı'ndan Süzüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement