Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası

Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) izniyle Aksaray'daki Hasandağı'nda düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası, görev uçuşlarıyla sürüyor.

25.08.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) izniyle Aksaray'daki Hasandağı'nda düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası, görev uçuşlarıyla sürüyor.

Organizatörlüğü yapan Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunun Hava Sporları Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 ülkeden 130 pilotun yer aldığı şampiyonanın iyi gittiğini ifade etti.

Sporcuların en iyi şekilde yarışması için tüm şartları yerine getirdiklerini aktaran Kahraman, "Yarışmamızın bugün 4. günü. Her şey çok güzel. Buradan havalanan pilotlarımız Nevşehir Acıgöl istikametine uçuş yapacak. Yaklaşık 130 pilot havalanacak ve görev alanına dönmeye çalışacak. Genel anlamda yarışmamızda hiçbir sıkıntı yok. Her şey organize ettiğimiz gibi devam ediyor." diye konuştu.

Pilotlardan Suheyl Barikani ise şampiyonaya İran'dan katıldığını ifade ederek, "Şampiyona çok güzel gidiyor. Buradaki ortamı çok beğendim. Her şey en üst seviyede düşünülmüş ve organize edilmiş. Bir yarışmada olabilecek her şey var burada. Burada bu yarışmanın bir üst aşaması olan Yamaç Paraşütü Dünya Kupası'nın da yapılması gerekiyor. Çünkü burası o potansiyele sahip. Yapılmaması için hiçbir neden yok." ifadelerini kullandı.

Pilotlardan Tuğba Haskültür de Aksaray'a ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini belirtti.

Organizasyonun, uçuş yerinin ve hava şartlarının çok iyi olduğunu anlatan Haskültür, "Bugün istikametimiz Acıgöl tarafına olacak. Oraya en kısa sürede gitmemiz gerekiyor. İlk ulaşan kişilere ekstra puan veriliyor. Biraz sınırları zorlamaya çalışarak en iyi puanı almaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen şampiyona, 28 Ağustos'ta ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement