Yamadi Kampında Kalan Türkmen Ailelere Çadır Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Yamadi Kampında Kalan Türkmen Ailelere Çadır Ulaştı

Yamadi Kampında Kalan Türkmen Ailelere Çadır Ulaştı

Türkiye, Suriye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesine yapılan saldırılardan kaçan ailelere, insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.

23.11.2015 15:49  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Suriye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesine yapılan saldırılardan kaçan ailelere, olayın ilk andan itibaren insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Hatay, Yayladağı sınırının karşı tarafında bulunan Yamadi kampında kalan Türkmen ailelere yeterli miktarda aile tipi çadır, bebek ihtiyaç malzemeleri ve aile hijyen kitleri ulaştırıldı.

Suriye'nin Lazkiye kırsalında, son günlerde yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle Bayırbucak Türkmenlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgedeki Türkmen aileler köylerini terk etmek zorunda kalmış, 500 Türkmen aile Hatay, Yayladağı sınırının karşı tarafında bulunan Yamadi kampına yerleşti. Türkmen ailelerin insani ihtiyaçları Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Hatay Valiliği'nin koordinasyonunda, Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ekiplerinin yanı sıra ilgili STK'ların işbirliği ile olayların ilk anından itibaren karşılanmaya devam ediyor.

AFAD YETKİLİLERİ BÖLGEDE

İlk günden itibaren bölgede bulunan AFAD yetkilileri, Türkmen ailelerin temsilcileriyle sürekli temas halinde olarak ihtiyaçları tespit etme çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca sınırın sıfır noktasında, 7/24 faaliyet gösterecek bir AFAD koordinasyon merkezi kuruldu.

İHTİYAÇLAR İVEDİLİKLE KARŞILANIYOR

Ailelerin acil barınma ihtiyaçları için ilk etapta16 m2'lik 575 aile tipi çadır ve 117 m2'lik 30 çadır gönderildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçilerek aileler için 3 bin 300 bebek battaniyesi, 5 bin 400 kazak, 561 bebek montu, 2 bin 344 bebek tulumu temin edildi. Ayrıca UNICEF ile yapılan görüşme sonucunda 2 bin aile hijyen kitinin olay bölgesine sevki sağlandı.

AFAD OLASI SENARYOLARA HAZIRLIKLI

Bölgedeki gelişmelere bağlı olarak ülkemize yönelebilecek nüfus hareketlerine karşı sınırın sıfır noktasında; kayıt kabul, sağlık, iaşe, güvenlik hizmetleri için tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları hazır hale getirildi. Hatay Yayladağı'nda 186 dönüm alanın düzenleme çalışmaları, olası her türlü senaryoya hazırlıklı olmak için devam ediyor.

TÜRKİYE'NİN TÜRKMENLERE YARDIMLARI

Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki Türkmen halka insani yardımları, bu bölgelerde iç karışıklıkların başladığı ilk günden itibaren devam etmektedir. 20 bin Suriyeli ve 33 bin Iraklı Türkmen ülkemizde yaşamakta, tüm insani ihtiyaçları karşılanıyor. Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Suriye içine yapılan sıfır noktası insani yardımlar kapsamında da Suriye'deki yardıma muhtaç sivil halka bugüne kadar toplamda 1.136.383.787 TL değerinde 18 bin 695 araç insani yardım ulaştırıldı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yamadi Kampında Kalan Türkmen Ailelere Çadır Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement