Yaman Hoca, Yunus Emre'yi Anlattı - Son Dakika
Güncel

Yaman Hoca, Yunus Emre'yi Anlattı

Yaman Hoca, Yunus Emre\'yi Anlattı

Araştırmacı yazar Yaman Arıkan, ESKADER''in düzenlediği Bâbıâli Sohbetleri'nde, Yunus Emre'nin uçsuz bucaksız bir bahçe olduğunu ve onun bize kazandırdıklarını anlattı.

22.08.2014 17:11  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırmacı yazar Yaman Arıkan, Babıali Sohbetleri'nde yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin uçsuz bucaksız bir bahçe olduğunu belirterek, onun inanç ve kültür dünyamıza kazandırdıklarını anlattı.

700 yıldan beri ilahileri dilden dile dolaşan mutasavvıf şair Yunus Emre, Cağaloğlu Timaş Kitapkahve'de düzenlenen toplantıyla yad edildi. Araştırmacı yazar Yaman Arıkan, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)'in düzenlediği Babıali Sohbetleri'nde Yunus Emre'nin hayatını, eserlerini, fikirlerini ve tesirlerini anlattı. Yazar Recep Seyhan'ın takdim ettiği toplantıya ilgi büyük oldu.

Yaman Arıkan, kısa otobiyografik bilgilerden sonra Yunus Emre hakkında şunları söyledi: "İçinde yüzlerce, binlerce çeşit güzel kokulu çiçeklerin olduğu uçsuz bucaksız bir bahçeyi düşünün. Size 'Bu bahçeden bütün çiçekleri tek tek içinize çekip koklayacaksınız' deseler bu mümkün olur mu? Elbette olmaz. Belli başlı çiçekleri koklarsınız gerisi kalır. Yunus işte böyle uçsuz bucaksız bir bahçedir."

Şair Ayhan İnal ve şair İbrahim Özgün'ün Yunus Emre ile ilgili okuduğu şiirlerden sonra dinleyicilerin sorularına cevaplar verildi. Programın ilerleyen dakikalarında hanende Selçukhan Yılmaz, tanbur da Nesim İsa Enver ve ritim de Enes Durceylan Yunus Emre'nin ilahilerini söylediler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaman Hoca, Yunus Emre'yi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement