Yan Yatarak Uyumak Unutkanlığa İyi Geliyor - Son Dakika
Sağlık

Yan Yatarak Uyumak Unutkanlığa İyi Geliyor

Yan Yatarak Uyumak Unutkanlığa İyi Geliyor

ABD'li bilim adamları, yan yatarak uyuma şeklinin Alzheimer hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

07.08.2015 16:04  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'deki Stony Brook Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, yan yatarak uyumanın "beynin temizlenmesine" yüz ya da sırt üstü pozisyonlardan daha fazla katkıda bulunarak hastalık riskini azaltabileceğini gösterdi.

BAKTERİ VE VİRÜSLERİ ÖLDÜRÜYOR

Birçok beyin görüntüsünü inceleyen bilim adamları, yan yatarak uyumanın, ikinci bir dolaşım sistemi olarak tanımlanan, toksinlerinden arındıran, kan dolaşımını hızlandıran, bakteri ve virüsleri öldüren lenf sistemine yardımcı olduğu sonucuna vardı.

SİNİR HASTALIKLARI RİSKİNİ AZALTIYOR

Bilim adamları, yan uyumanın beyindeki istenmeyen kimyasal birikimini engellediğini, bu pozisyonun Alzheimer'ın yanı sıra Parkinson ve diğer sinir hastalıkları riskini azaltabileceğini vurguladı. Araştırması "Journal of Neuroscience" dergisinde yayımlandı.

Son Dakika Sağlık Yan Yatarak Uyumak Unutkanlığa İyi Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Niğdeli: Daha bilim adamları yeni keşfediyor. Bundan 14 asır önce Peygamber Efendimiz sağ tarafa dönerek yatmış. Sünnet olan davranışların faydalarını bilim daha yeni yeni buluyor.. 14 1 Yanıtla
  • xx: yani efendimizin yaptığı gibi 13 0 Yanıtla
  • xx: sunnette olduğu gibi. 10 0 Yanıtla
  • İzmir: bu bilim adamlarıda atıp tutuyor, paralı denekler bunları kandırıyor, ben yıllardır yan yatıyorum ama halen unutkanlığım geçmedi... 5 2 Yanıtla

Advertisement