Yanan Evleri İmeceyle Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Yanan Evleri İmeceyle Yapılacak

Yanan Evleri İmeceyle Yapılacak

aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde evlerinin yanması üzerine engelli kızıyla kış günü ortada kalan 69 yaşındaki Nevzat Aslan için imece usulü ile yeni bir ev yapılması için kaymakamlık, belediye, mahalle muhtarlığı ve köylüler seferber oldu.

21.02.2015 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde evlerinin yanması üzerine engelli kızıyla kış günü ortada kalan 69 yaşındaki Nevzat Aslan için imece usulü ile yeni bir ev yapılması için kaymakamlık, belediye, mahalle muhtarlığı ve köylüler seferber oldu. Belediye yanan evin enkazını kaldırmaya başladı.

Kirazlı Mahallesi'nde önceki gece Nevzat Aslan'a ait ev çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Yangına, Aslan'ın engelli kızının ateşle oynarken neden olduğu iddia edildi. Kış günü sokakta kalan ve gidecek kimseleri olmayan Aslan ve engelli kızı için Kuşadası Kaymakamlığı, belediye ve Kirazlı mahallesi Muhtarlığı seferber oldu. CHP'li Kuşadası Belediye başkanı Özer Kayalı, belediye meclis üyeleri ve CHP Kuşadası İlçe teşkilatı yöneticileriyle Kirazlı'ya giderek Nevzat Aslan ile görüştü. Ardından Başkan Kayalı, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine yanan evin enkazının kaldırılması için talimat verdi. Başkan Kayalı, "Nevzat amca için ne gerekiyorsa yapılacak. Belediye olarak nakdi yardım yapamıyoruz. Ekiplerimiz evin yeniden inşası için malzeme ve işçilik desteği sağlayacak. Nevzat Amca ve engelli kızını sokakta bırakmayacağız" dedi.

Kuşadası Kaymakamlığı sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Aslan'a 2 bin lira maddi destek sağlanırken, Kirazlı Mahallesi sakinleri de Nevzat Aslan ve kızı için yeni bir ev yapılabilmesi için yardım kampanyası başlattı. Mahalle kahvehanesine ilan asılarak imece usulüyle evin yapılabilmesi için desteklerin beklendiği duyuruldu. Kirazlı Mahallesi Muhtarı Seydi Kaya, herkesi destek olmaya çağırdı. - Kuşadası

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yanan Evleri İmeceyle Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement