Yangın Bidonları Hırsızların Hedefi Oldu - Son Dakika
Yerel

Yangın Bidonları Hırsızların Hedefi Oldu

Yangın Bidonları Hırsızların Hedefi Oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Belediye tarafından orman yangınlarında ilk müdahale amacıyla İçmeler-Turunç karayoluna yerleştirilen yangın bidonları hırsızların hedefi oldu.

17.09.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Belediye tarafından orman yangınlarında ilk müdahale amacıyla İçmeler-Turunç karayoluna yerleştirilen yangın bidonları hırsızların hedefi oldu. Şüpheliler, çalamadıkları bidonların ise içindeki suyu boşaltması ise büyük tepki çekti.

Edinilen bilgiye göre, İçmeler-Turunç karayolu ile cip safari güzergahında bulunan Osmaniye Mahallesi'ndeki ormanlık alana yerleştirilen 400 bidondan 333'ü ortadan kayboldu. Orman yangınlarına acil olarak müdahale edebilmek için yol kenarlarına yerleştirilen içi su dolu 400 bidondan 333'ünün çalındığı belirtildi. Geçen hafta sonu gerçekleştirilen incelemede, İçmeler ile Turunç Mahallesi arasındaki 245 bidondan 208'inin Osmaniye Mahallesi'ndeki 155 bidondan ise 125'inin çalındığı tespit edildi. Geriye kalan 67 bidondan büyük bölümünün ise içlerindeki suyun boşaltılmış olması dikkati çekti.

Bidonların konulmasıyla bu güzergahta önemli bir orman yangınına tanık olmadıklarını belirten Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, "İçmeler-Turunç arasında yol hem çok dik hem de dar ve virajlı. Herhangi bir yangına karşı ilk müdahale de bu nedenle zorlaşıyor. Bu bidonlar sayesinde çok ciddi oranda yangınlarda azalma oldu" diye konuştu. Kaplan sözlerine şöyle devam etti: "Geçen yıl olduğu gibi bu sene de İçmeler'de yaşayan Dursun Bayri ile Turunç Dereözü Mahallesi'nin eski muhtarı Süleyman Bayri kardeşlerle belediyemizin de desteğiyle alınan bidonları sezon başında yol kenarlarına yerleştirmiştik. Söz konusu bidonları gören vatandaşlardan da son derece olumlu tepkiler almıştık. Ancak, ne yazık ki yaptığımız incelemelerde bidonlarımızın çalınmaya başladığını fark ettik. Geçen yıl yarıdan çoğu, bu sene ise neredeyse hemen hemen hepsi çalındı. Üç kuruşluk bidonları çalan bu tür insanlar için söyleyecek laf bulamıyorum. Yangınları önlemede kullanılan bu bidonları kimlerin çaldığı bir an önce ortaya çıkarılmalı. Yetkililerden yardım istiyoruz."

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yangın Bidonları Hırsızların Hedefi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement