Yangın Bölgesinde Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Yangın Bölgesinde Bayramlaşma

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Vatandaşların bayram namazından çıkmaları Bayramlaşma Çocuklara şeker dağıtımı Belediye Başkanın konuşması Dua yapılması Detaylar Yangın bölgesinde bayramlaşma Kumluca'da geçtiğimiz 24 Haziran'da yaşanan orman yangınında büyük bölümü etkilenen Erentepe Mahallesi'nde bayram namazıyla birlikte çocuklara şeker dağıtıldı ve dua yapıldı ANTALYA (AA) – Kumluca ilçesine bağlı Erentepe Mahallesinde geçtiğimiz 24 Haziran'da yaşanan orman yangının ardından, ramazan bayramında çocuklara şeker dağıtıldı ve dua yapıldı.

05.07.2016 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Vatandaşların bayram namazından çıkmaları

Bayramlaşma

Çocuklara şeker dağıtımı

Belediye Başkanın konuşması

Dua yapılması

Detaylar Yangın bölgesinde bayramlaşma

Kumluca'da geçtiğimiz 24 Haziran'da yaşanan orman yangınında büyük bölümü etkilenen Erentepe Mahallesi'nde bayram namazıyla birlikte çocuklara şeker dağıtıldı ve dua yapıldı

ANTALYA (AA) – Kumluca ilçesine bağlı Erentepe Mahallesinde geçtiğimiz 24 Haziran'da yaşanan orman yangının ardından, ramazan bayramında çocuklara şeker dağıtıldı ve dua yapıldı.

Erentepe Mahallesi bayram namazı öncesi çocuklarıyla gelen mahalle sakinleri, önce bayram namazını kıldı. Ardından tüm mahalle halkı tek sıra olarak herkes birbiriyle bayramlaştı. Daha sonra vatandaşlar tarafından alınan şekerler yere serilen branda üzerine dökülerek çocuklara eşit şekilde dağıtıldı.

Kumluca Belediyesi tarafından da çocuklara kek ve meyve suyu verildi. Daha sonra cami imamı tarafından dua okundu. Bu sırada çocuklar okunan duaya "Amin" dediler.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bayramların sevinç, mutluluk ve coşku demek olduğunu, kendilerinin de kısa bir süre önce yangın afeti yaşayan Erentepe Mahallesinde vatandaşlarla birlikte bayram namazı kılarak mahalle sakinlerinin zor zamanlarında yanlarında olmak, çocukların sevinçlerini paylaşmak istediklerini söyledi.

Erentepe Mahallesinde gördüğü manzaranın bayramlaşmanın ruhuna uygun olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Erentepe Mahallesi ilçemizin en eski yerleşim yerlerinden biri. Güzel bir gelenek oluşturulmuş. Bebelerimizden, yaşlısına, kadınlarımız herkes burada bayramlaşıyor, kardeşlik, birlik, beraberlik, saygı ve sevgi mesajı veriliyor. Bu çok güzel bir olay. Bayramın ruhuna göre yaşandığı bir yer neresidir diye sorarlarsa ben Erentepe diyeceğim. Hepinizin ramazan bayramını tekrar kutluyorum, Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum" dedi.

Bayram namazı sonrası şeker toplayan çocukların mutluluğu da gözlerinden okunuyordu. Şekerlerini alan çocuklar, bayram sabahı şeker toplayabilmek için sabah erken saatte kalkarak, bayramlıklarını giydiklerini ve camiye geldiklerini söylediler.

Şeker aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden çocuklar, aldıkları şekerlerle bir sonraki bayramı beklediklerini belirttiler.

Yangın Bölgesinde Bayramlaşma
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yangın Bölgesinde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement