Yangın Felaketinin Yaşandığı Kumluca'da Buruk Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Yangın Felaketinin Yaşandığı Kumluca'da Buruk Bayramlaşma

Yangın Felaketinin Yaşandığı Kumluca\'da Buruk Bayramlaşma

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki yangın felaketinin en çok zararı verdiği Erentepe Mahallesi'nde bayram buruk kutlanıyor.

05.07.2016 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki yangın felaketinin en çok zararı verdiği Erentepe Mahallesi'nde bayram buruk kutlanıyor.

Geçen 24 Haziran'da başlayıp 3 gün sonra söndürülebilen yangın felaketinin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Erentepe Mahallesi'nde vatandaşlar bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Mahalle camiinde bayram namazını kılan bölge halkı, bir daha benzer felaket yaşanmaması için dua etti. Kumluca Belediye Başkanı AK Partili Hüsamettin Çetinkaya'nın da katıldığı namaz sonrası bölge halkı bir araya gelerek birbirinin bayramını kutladı.

Bayramlaşma sonrası hayırseverlerin desteğiyle sağlanan şekerler ortaya serilen kilimlerin üzerine döküldü. Burada biriktirilen şekerler, sonrasında mahallenin önde gelenleri tarafından sıraya geçen çocukların poşetlerine dolduruldu. Mahalle imamının duasının ardından bayramlaşma sona erdi.

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya, yangın felaketinde insanın ne kadar aciz olduğunu gördüklerini, bir daha böyle bir felaket yaşanmaması için dua ettiklerini söyledi. Başkan Çetinkaya, "Yaralarınız sarılır. Hem Erentepe hem de Adrasan'da evleriniz yeniden yapılır. Eskisinden de iyisi yapılır. Bahçeleriniz seralarınız onarılır. Ancak o evlerinizde ve mahallenizde yaşanan hatıralar ve fotoğraflar bir daha geri getirilemez" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yangın Felaketinin Yaşandığı Kumluca'da Buruk Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement