Yangın İşçileri İlk İş Günlerine Yangın Tatbikatı İzleyerek Başladı - Son Dakika
Güncel

Yangın İşçileri İlk İş Günlerine Yangın Tatbikatı İzleyerek Başladı

Yangın İşçileri İlk İş Günlerine Yangın Tatbikatı İzleyerek Başladı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde ilçe işletme müdürlüklerine alınan 70 mevsimlik yangın işçisi, ilk iş günlerine yangın tatbikatı izleyerek başladı.

08.07.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde ilçe işletme müdürlüklerine alınan 70 mevsimlik yangın işçisi, ilk iş günlerine yangın tatbikatı izleyerek başladı.

Arazöz şoförü olarak görev yapacak olan mevsimlik yangın işçileri için Mersin'in Silifke ilçesinde işe başlama töreni düzenlendi. Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Çamdüzü İşletme Şefliği'nde düzenlenen törene Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Sayılan, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan ve ilçe işletme müdürleri ile yeni alınan mevsimlik orman işçileri katıldı. Törende konuşan Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, bugün törenle işe başlayan, yangınla savaşan orduda birer nefer olarak görev yapacak işçilerin orman yangınlarıyla mücadele tarihinde meslek büyüklerini inşallah unutmayıp, gerektiğinde canla başla mücadele edip her türlü fedakar ve cefakarlıkları göstereceklerine inancının tam olduğunu söyledi.

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ise, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekerek, "İnsan hayatında önemli günler vardır. Bunlardan bir tanesi de bu gündür. Evlenilen gün, çocuğumuza kavuştuğumuz gün ve ekonomik değerin kazanılmaya başlandığı gün insan hayatının en önemli günüdür. Bu gün sizlerde binlerce kişi arasından seçilerek bu görevlere getirildiniz. Yeni işiniz ve yeni iş gününüz hepinize hayırlı uğurlu olsun. Siz yangın işçilerimiz yaz döneminde bir savaş halindesiniz. Sizlerde orman yangınlarıyla savaşıyorsunuz. Bu savaşta hepinizin dikkat etmesi gereken iş güvenliği ve iş sağlığıdır. Ölen bir insanın yerine aynısını getiremeyiz ama yanan bir ağacın yerine aynısını dikebiliriz. Bu nedenle yangınlarda iş güvenliğinize ve sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz. Sizlere verilen sırt çantaları var. Onların içinde sizin iş güvenliğiniz için önemli takım ve aletler var. Mutlaka onları yangınlarda kullanın" diye konuştu.

"Yaptığınız görev kutsal bir görevdir" diyen Aslan, "Bu ülkede 24 saat hizmet veren askerler, polisler ve ormancılar var. Yaptığınız görev bu nedenle çok önemlidir. Kolluk kuvvetleri ülke güvenliği için çalışırken, sizler de ülkemizin oksijen depolarını koruyorsunuz. Oksijen depolarımız olmazsa yaşayamayız. Bundan yaklaşık 15 gün önce 1,5 yıllık toplu iş sözleşmemizi imzaladık. 35 TL olan yevmiyelerinizi 60 TL'ye çıkarttık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü bünyesine bugün 70 taze kan katıldığını ifade eden Orman Bölge Müdürü Abit Baca da, "Yeni katılan arkadaşlarımız köklü kurumumuzun kökleri olacak. Arazöz şoförü olarak görev yapacak bu 70 arkadaşımız, 2 bin 435 kişinin arasından önce kurayla, sonra da elemeleri geçerek geldiler. Hepsine görevlerinde başarılar diliyorum. 7 gün 24 saat hizmet verecek olan bu arkadaşlarımız Mersin'in akciğerleri olan ormanlarımızı koruyacaklar" şeklinde konuştu.

Orman yangınları açısından hassas bir döneme girildiğini, Ekim ayının 15'ine kadar bu hassas dönemin devam edeceğini söyleyen Baca, vatandaşları da orman yangınlarına karşı uyardı. Baca, "Özellikle orman yangınlarının artış gösterdiği bu günlerden Ekim ayının 15'ine kadar vatandaşlarımızdan ormanlık alanlarda, bahçe kanarlarında ateş yakmamasını istiyoruz. Küçücük bir ihmalkarlık binlerce dönüm ormanımızın yok olmasına sebep olur. Bu nedenle özellikle pikniklerde yaktığımız ateşleri söndürelim, hatta mümkünse ormanlık alanlarda ağaç altlarında ateş yakmamaya gayret gösterelim" dedi.

70 mevsimlik yangın işçisinin işe başlamaları nedeniyle kurban kesilip, Silifke Müftüsü Bekir Kaplan tarafından dua okunan törenin ardından yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat ise gerçek orman yangınını aratmadı. Yakılan ateşe önce Silifke Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yangın helikopteri müdahale etti. Helikopterin ardından ise yangın işçileri arasözlerle yanan alanlara köpük ve su sıkarak soğutma çalışmasında bulundular. Tatbikatta görev alan mevsimlik yangın işçileri ve helikopter personeli izleyicilerden tam not aldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yangın İşçileri İlk İş Günlerine Yangın Tatbikatı İzleyerek Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement