Kastamonu'da Yangın Mağdurları Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Yangın Mağdurları Yardım Bekliyor

Kastamonu'nun Daday ilçesinde bir hafta önce evlerinin yanması nedeniyle komşularına ve cami lojmanına sığınan aileler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

30.03.2016 13:07  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yangın olan evlerin görüntüsü

Evi yanan kardeşlerin çalışması

Yangından duman görüntüleri

Yaşar Aynacı'nın konuşması

Yılmaz Aynacı'nın konuşması

Ailelerin sığındıkları evlerden görüntüler Yangın mağdurları yardım bekliyor

Kastamonu'nun Daday ilçesinde evlerinin yanması nedeniyle komşularına ve cami lojmanına sığınan aileler, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyor

Kastamonu'nun Daday ilçesinde bir hafta önce evlerinin yanması nedeniyle komşularına ve cami lojmanına sığınan aileler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

İlçeye bağlı Kayabağı köyünde 22 Mart'ta Yaşar (56) ve Yılmaz Aynacı (48) kardeşlerin yaşadığı 2 katlı ahşap evde yangın çıktı. Büyüyen yangın, rüzgarın etkisiyle akrabaları Tevfik Aynacı'nın evine de sıçradı. Daday Belediyesi, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ile çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında 2 ev tamamen yandı. Aynacı kardeşlere ait 16 büyükbaş hayvanın da telef olduğu yangında, 4 samanlık ve 3 ahır ise kullanılmaz hale geldi.

Çiftçilikle geçinen kardeşlerden Yılmaz Aynacı eşi, 3 çocuğu ve babasıyla komşularına; ağabeyi Yaşar Aynacı ise eşi, 3 çocuğu, gelini ve 3 torunuyla cami lojmanına sığındı. Komşuları Tevfik Aynacı ve eşi ise il merkezinde yaşayan kızının evine yerleşti.

"Üzerimizdeki elbisemizden başka hiçbir şeyimiz kalmadı"

Yılmaz Aynacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın esnasında tarlada çalıştıklarını, evde eşi, babası ve çocuklarının bulunduğunu söyledi.

Ailesinin yangından canlarını zor kurtardığını vurgulayan Aynacı, "Telefon ettiler ama biz gelene kadar her yer ateş altında kalmış. 8 hayvanımız telef oldu. Ayrıca motosikletimiz, su motorumuz, arpa ve buğdayımız da kül oldu. Hiçbir şey alamadık. Üzerimizde olan elbisemizden başka hiçbir şeyimiz kalmadı." dedi.

Devlet ve hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getiren Aynacı, "6 kişilik aileyiz. Evi yaptıracak maddi durumumuz yok. Devletimizden, milletimizden yardım istiyoruz. Şimdilik komşumuzun evinde kalıyoruz." dedi.

Yaşar Aynacı ise tarlada çalışırken yangını yükselen dumanlardan fark ettiğini anlattı. Eve geldiğinde her yeri yanmış halde gördüğünü ifade eden Aynacı, "Yangının elektrik kontağından çıktığını düşünüyoruz. Her şeyimiz yandı, hiçbir şeyimiz kalmadı. Samanlığımız, evimiz yandı. 9 hayvanım vardı, 8'i telef oldu. Birimiz komşumuzda, birimiz lojmanda oturuyoruz. Evimizi yaptıracak durumumuz yok. Milletimizin, devletimizin yardımını bekliyoruz." diye konuştu.

Daday Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yangının ardından köye giden vakıf görevlileri, ailelere acil ihtiyaçları çerçevesinde gıda, mutfak eşyası, giyim, yakacak ve para yardımında bulundu.

Kastamonu\'da Yangın Mağdurları Yardım Bekliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Yangın Mağdurları Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement