Yangına Müdahale Eden İtfaiye Aracı Yandı - Son Dakika
Güncel

Yangına Müdahale Eden İtfaiye Aracı Yandı

Yangına Müdahale Eden İtfaiye Aracı Yandı

Diyarbakır’da bir itfaiye aracı, anız yangınına müdahale ettiği yanarak kül oldu.

22.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da bir itfaiye aracı, anız yangınına müdahale ettiği yanarak kül oldu.

Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Kırmasırt köyünde meydana geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 8 itfaiye aracı ve 30 personel ile yangına müdahale edildi. Zamanında yapılan müdahale ile bölgede bulunan yaşama alanlarının zarar görmesi engellenirken, yangının geniş alana yayılması ve rüzgarın kuvvetli esmesinden dolayı söndürme çalışması yapan bir itfaiye aracı alev alarak yandı. İtfaiye Arama Kurtarma Şube Müdürü Reşat Bakan, yangının kasıtlı yakılan anızlar sonucu çıktığını belirterek, "8 araçla bu bölgeye müdahale etmiş olmasaydık, bu bölgenin tümünü kaybedebilirdik. Özellikle aşağıda bir benzin istasyonu var. Zamanında müdahale edilmesiydi, o benzin istasyonuna sirayet etmiş olsaydı, bu çevredeki yerleşim alanlarının tümünü maalesef kaybedecektik. İtfaiye Daire Başkanlığı adına ricamız vatandaşlarımızdan kasıtlı anız yangınları çıkarmasınlar. İtfaiye aracının tümü yanmış durumda. Bu Diyarbakır'ın zararına, Diyarbakır halkının zararınadır" dedi.

"ANIZ YANGINI DOĞAYA VE CANLILARA ZARAR VERİYOR"

Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, tarlalarda ekin biçildikten sonra kalan anızları yakmanın birçok tahribata yol açtığını söyledi. Suvari, şu uyarılarda bulundu:

"Toprağın ve doğal yetişen bitkilerin verimliliğinde rol oynayan birçok canlı ve endemik yapı, anız yakma nedeniyle yok olmaktadır. Sadece daha kolay çift sürmek için yakılan anız nedeniyle sadece doğa zarar görmektedir. Anız artıkları toprağı soluksuz bırakmakta ve rüzgarla dağıtılmasından dolayı kirliliğe yol açmaktadır. Bu durum yasalar nezdinde suç sayıldığı halde halen devam etmektedir. Anız yakma beraberinde birçok riski de içermektedir. Yangın bu risklerin başında gelmektedir. Köyler, meralar, orman ve korular, meyve bahçeleri ve bağlar da zaman zaman yanabilmektedir. Anız yakmadan dolayı petrol ve LPG istasyonları ile yangına müdahale eden itfaiye araçları da yanmaktadır. Geçen hafta içinde İdil ve Nusaybin'de, bu hafta Çınar'da itfaiye aracı anız yakmalarından dolayı tamamen yandı. İtfaiye araçlarının maliyeti 500 bin liradır. Çevresel felaketler ve yangınlar olmaması için anız yakılmalarına karşı yurttaşlarımızı duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yangına Müdahale Eden İtfaiye Aracı Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement