Yangında Yanarak Ölen Derik'in Maskotu Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Yangında Yanarak Ölen Derik'in Maskotu Toprağa Verildi

Yangında Yanarak Ölen Derik\'in Maskotu Toprağa Verildi

Mardin'in Derik ilçesinde evinde çıkan yangında hayatını kaybeden 80 yaşındaki zihinsel engelli Hatip Temel, ilçe halkını üzüntüye boğdu.

20.02.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde evinde çıkan yangında hayatını kaybeden 80 yaşındaki zihinsel engelli Hatip Temel, ilçe halkını üzüntüye boğdu.

Derik ilçesinin Dağ Mahallesi'nde oturan, ilçenin maskotu olan ve 15 yıl önce heykeli yapılan zihinsel engelli Hato lakaplı Hatip Temel, kardeşi Abdulvahap Temel ile yaşadığı tek katlı evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede sardığı evin kapısını kırıp yangına müdahale etmeye çalışan komşuları evde tek başına mahsur kalan Hatip Temel'in cansız ve yanmış cesedi ile karşılaştı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Hatip Temel'in hayatını kaybettiği haberini alan ilçe halkı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları merhum Hatip Temel'in evine akın etti. Derik Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan incelemenin ardından Temel'in cesedi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsinin ardından Hatip Temel Derik İlçe Mezarlığı'na defnedildi. Temel'in cenaze törenine Derik İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze törenine katılan Tahsin Erdaş adlı vatandaş, Hatip Temel'in ölümünün bütün halkı yasa boğduğunu, tüm Derik halkını ayağa kaldırdığını söyledi. Erdaş, "Hatip memleketin bereketiydi. Çünkü bu tür insanlar öldü mü kentte kıtlık olma ihtimali tarihi rivayetlere göre yüksektir. Onu tanımayan da yok. Kendisine küfür etmediği kişi de yoktur. Buna rağmen herkes onu çok sever ve sayardı. Ne yazik ki ölümü feci bir şekilde oldu. Biz Derik halkı olarak çok üzgünüz. Böyle olmasını istemezdik ama ilahi takdir yapacak bir şey yok" dedi.

Hatip Temel'in komşusu Kutbettin Vural ise Derik için Hatip'in ölümünün büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Abulmenap Dinler adlı vatandaş da, Hatip'in ölümünün kendilerini çok üzdüğünü belirtti. Dinler, "Hatip bizim hem canımız hem ciğerimiz, hem dostumuz hemde akrabamızdı. Herkes için olmasa da benim için çok büyük bir kayıptır. Tüm insan ve insanlığın delilere görmüş olduğu saygıyı burada bir daha yeniliyor ve tüm Deriklilerin başı sağ olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Temel için Dağ Mahallesi'nde kurulan taziyeye Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Vural Erol, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, Derik İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay ve çok sayıda kurum amiri katıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yangında Yanarak Ölen Derik'in Maskotu Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • SERVET DAL: TÜM DERİK HAKININ BAŞI SAĞOLSUN ÜZGÜNÜZ ALLAH RAHMET EYLESİN 1 0 Yanıtla

Advertisement