Yanlış Meslek Seçimi Sevmediğin Bir Yemeği Zorunlu Yemek Gibidir" - Son Dakika
Yerel

Yanlış Meslek Seçimi Sevmediğin Bir Yemeği Zorunlu Yemek Gibidir"

Yanlış Meslek Seçimi Sevmediğin Bir Yemeği Zorunlu Yemek Gibidir"

AYDIN (İHA) – Türkiye’nin eğitimde en başarılı illeri arasında yer alan Aydın’da gençlerin doğru mesleği seçebilmeleri için Aydın’da bilgilendirme semineri düzenlendi.

09.06.2016 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN (İHA) – Türkiye'nin eğitimde en başarılı illeri arasında yer alan Aydın'da gençlerin doğru mesleği seçebilmeleri için Aydın'da bilgilendirme semineri düzenlendi. Veli ve öğrencilerin de katıldığı seminerde konuşan Aydınlı işadamı, ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve işadamı Gökhan Maraş, "Ülkemizde, gençlerin geleceğini olumsuz etkileyen en önemli unsurlardan biri yanlış meslek seçimidir. Yanlış meslek seçimi sevmediğiniz bir yemeği zorla yemek zorunda kalmak gibidir. Bu nedenle sevdiğiniz mesleği seçin" dedi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük Külliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İşadamı Koray Akyol ve Gökhan Maraş katıldı.

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul iş ahlakı ve meslek iş etiği konusunda öğrencileri bilgilendirirken, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre mesleki eğitimin öneminden söz etti. İşadamı Koray Akyol meslek edinmenin öneminden söz ederken ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ise doğru meslek seçiminin öneminden söz etti.

"BABAM KENDİ İŞ YERİMİZDE STAJ YAPMAMA İZİN VERMEDİ"

İş ve ticaret hayatından başarının disiplinli bir çalışmadan geçtiğini belirten Gökhan Maraş, kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu ancak lise son sınıfa geldiğinde babasının stajını kendi fabrikalarında yapmasına izin vermediğini belirtti. Maraş, "Mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin seçtikleri bölüm ile ilgili sektör arasında verimli bir ilişkinin sistematik bir biçimde geliştirilmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İşte bu nedenle, mesleki ve teknik eğitim program ve uygulamalarının ilgili sektördeki bizlerle eşgüdümünü sağlayan bir işbirliği yaklaşımını benimsiyoruz. Ben de meslek lisesi mezunuyum, ben de stajımı Aydın'daki bir işletmede yaptım. O dönemde babam Ramazan Maraş, stajımı işletmemizde yapmama izin vermedi. Bu gün daha iyi anlıyorum. Başarı için disiplin şart" dedi.

"İŞ ARAYAN DA İŞÇİ ARAYAN DA ÇOK AMA ARADIĞINI BULAN YOK"

Gençlerle hem ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak hem de OKT Trailer Yönetim Kurulu Başkanı olarak samimi bir ortamda sohbet edip gençlere doğru meslek seçiminin öneminden söz eden Gökhan Maraş, "Maalesef bugün çalışmak isteyenler işsizlikten dert yanarken, işletmeler de çalıştıracak eleman arıyor. Bakıyorsunuz iş arayan da işçi arayan da çok ama aradığını bulan yok. Bu sorunun aşılması için öncelikle herkesin mesleğini en iyi şekilde öğrenmesi lazım. Sadece OKT Trailer olarak üretim grubunda, 2016 yeni istihdam hedefimiz +100 personel, 100 yeni çalışan ile daha kadromuza katmak istiyoruz. Bir yanda işçi arayan diğer yanda iş arayan bir sürü kişi var. Ama aradığını bulan yok" diye konuştu.

"DOĞRU MESLEK SEÇİMİ DOĞRU GELECEK DEMEKTİR"

Türkiye'de gençlerin gelişim evresinde yapılan önemli yanlışlıklardan birinin de meslek seçiminde yapılan yanlışlar olduğunu kaydeden Gökhan Maraş, "Kimi gençlerin mesleğini anne-baba, kimi gençler de mesleğini arkadaşı ile aynı ortamı paylaşmak amacıyla yapıyor. Bu gerçekten çok ciddi bir sıkıntı. Bu durum kişinin sevmediği bir yemeği zorunlu olarak yemek zorunda kalmasına benzer bir şey. Gençlerimiz seçecekleri meslekleri gerçekten hayal ettikleri gibi mi? Bu konuları iyi araştırmak gerekiyor. Bu konuları araştırmadan arkadaşı ile aynı alanda olma isteği, popüler bir meslek sahibi olma isteği gibi bilinçli yapılmayan tercihler maalesef yanlış seçim yapmaya neden olabilir. Yanlış meslek seçimi ise çocuklarımızı uzun yıllar boyunca sevmediği, ilgi ve yeteneğinin olmadığı bir mesleği yapmak zorunda bırakabilir. İlgi ve yeteneklerinin doğrultusunda seçmedikleri bir meslek ise iş hayatında onları mutsuz edecektir. Bu nedenle herkes sevdiği ve mutlu olacağı mesleği seçsin" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yanlış Meslek Seçimi Sevmediğin Bir Yemeği Zorunlu Yemek Gibidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement