Yanmaz, '28 Şubat' Sürecini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Yanmaz, '28 Şubat' Sürecini Anlattı

Yanmaz, \'28 Şubat\' Sürecini Anlattı

28 Şubat'ın siyasi mağdurlarından olan dönemin Milletvekili Niyazi Yanmaz, Genç MÜSİAD Urfa Şubesi'nde 28 Şubat sürecinde yaşanan olayları anlattı.

16.03.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerçekleşen programda yapılan kısa bir tanışmanın ardından 28 Şubat Süreci ile ilgili yaşananları anlatan Şanlıurfa Eski Milletvekili Niyazi Yanmaz konuşmasının başında Türkiye'de yaşanan darbelerin serbest girişimcileri vurduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin model olarak Osmanlı Devleti'nden farkı, laik, sosyal ve hukuk devleti olduğunu da sözlerine ekleyen Yanmaz, Türkiye tarihinde yaşanan dört büyük darbenin 27 Mayıs 1960,12 Mart 1971,12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 tarihlerinde yaşandığını belirtti.

1960 yılının şiddetin kol gezdiği bir darbe olarak hafızalardan asla silinmeyecek bir dönem olduğunu söyleyen Yanmaz, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: "Çünkü bu darbede Başbakan asıldı. 1971 darbesinde de hükümet indirildi. 1980 darbesi de hiyerarşik düzen içinde yapılırken, 28 Şubat ise Post Modern Darbe olarak tarihteki yerini aldı. Burada belki Başbakan asılmadı, cezaevlerinde belki ölümler olmadı ama psikolojik baskılar yaşandı. Yaşanan sıkıntılar Anadolu'daki işadamlarını ve girişimcileri fazlasıyla mağdur etti. Çünkü oluşan olguda Anadolu'daki girişimciler ancak ve ancak batıdaki işadamlarının ürettiklerinin bayiisi konumunda olabilirlerdi. Erbakan Hocamız başta bu duruma karşı çıkmış, hatta Odalar Birliği Başkanlığı'nda polis zoruyla alınmış, kurduğu hükümetlerde 'Ağır Sanayi' hamlesi olarak tabir edilen Anadolu'nun kalkınması için çalışma başlattı. Mesela ilimizde Çimento Fabrikası, Zirai Aletler Fabrikası, Hilvan'da Yem Fabrikası, Siverek'te Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası ve yine ilimizde, Et ve Balık Kurumu'nun temelleri atıldı ve bunlar İstanbul Sermayesi'ni rahatsız etti. Diğer sebepler ise D-8 ve havuz sistemidir. Hocamız Merhum Erbakan, kamunun tüm hesaplarını bir havuzda toplaması ve ekonomiye canlılık kazandırması ayrıca nüfusu 50 milyon ve üzeri olan Pakistan, Endonezya, Nijerya, Mısır vb. ülkeleri batı karşısında ezilmek yerine yeni bir İslami Birliğin temellerini atması batıyı rahatsız etmiş ve bu süreç sonunda maalesef 28 şubatlar yaşanmıştır. Batıyı rahatsız etmiş dememizdeki maksat ile bugüne kadar yaşanan darbe girişimlerinin dış bağlantısız olamayacağını en son yaşadığımız gezi olayları ile de açıklanabilir"

Yanmaz, konuyla alakalı sabahlara kadar konuşulabileceğini ancak vaktin sınırlı olması nedeniyle özetlemeye çalıştıklarını katılımcılara aktarırken, "Ama şunun da çok iyi bilinmesi iyi gerikiyor ki; en kötü sivil idarenin en iyi askeri idareden iyidir. Cenab-ı Allah bir daha o günleri yaşatmasın" dedi.
Program sonunda değerlendirmede bulunan Gençlik Kurulu Başkanı Metin Kürkçüoğlu, yoğun iş temposu içerisinde kendilerine zaman ayırarak birikimlerini paylaşan Niyazi Yanmaz'a teşekkür etti.
Kürkçüoğlu'nun konuşmasının ardından Yanmaz'a tablo hediye edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yanmaz, '28 Şubat' Sürecini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement