Yapı Kredi Yılın İlk Çeyreğinde 501 Milyon TL Net Kar Elde Etti - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi Yılın İlk Çeyreğinde 501 Milyon TL Net Kar Elde Etti

Yapı Kredi'nin bu yılın ilk çeyreğinde konsolide net karı 501 milyon TL oldu.

08.05.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapı Kredi'nin bu yılın ilk çeyreğinde konsolide net karı 501 milyon TL oldu.

Yapı Kredi'den yapılan yazılı açıklamaya göre, banka bu yılın ilk çeyreğinde konsolide 501 milyon TL net kar elde etti. Toplam aktifleri yüzde 11 artan bankanın, sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14,3 olarak gerçekleşti. Toplam gelirleri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artarak 2 milyar 409 milyon TL'ye ulaştı.

Kredi ve mevduatta pazar payını artıran bankanın toplam nakit kredileri yılın başından bu yana yüzde 8 artış ile 135,5 milyar TL'ye, toplam mevduatı ise yüzde 11 artış ile 119,7 milyar TL'ye yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, uyguladıkları akıllı büyüme stratejisi doğrultusunda, kaynaklarını verimli kullandıklarını ve katma değeri yüksek alanlara odaklanarak hem krediler, hem de müşteri mevduatı sıralamalarında özel bankalar arasında bir basamak yukarı çıktıklarını ifade etti.

Kredi pazarında paylarını 15 baz puan artırarak yüzde 10,4'e yükselttiklerini belirten Açıkalın, böylelikle toplam nakit kredi hacminde üçüncü en büyük özel banka konumuna ulaştıklarını bildirdi.

Açıkalın, sektörün üzerindeki bu büyümelerinde, müşteri odaklı yaklaşımlarıyla TL cinsi kurumsal ve ticari kredi hacimlerinde yüzde 9, KOBİ kredilerinde yüzde 10, bireysel ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 9 artış göstermelerinin önemli rol oynadığını dile getirerek, toplam mevduatta ise 45 baz puan artış sağlayarak pazar paylarını yüzde 10,5'e yükselttiklerini vurguladı.

Bu alanda da bankalar mevduatı arındırılarak müşteri mevduatına bakıldığında sıralamada yine bir basamak üste çıkarak üçüncü en büyük özel banka oldukları bilgisini veren Açıkalın, şunları kaydetti:

"Yılın geri kalan dönemlerinde de müşterilerimizle birlikte bu sağlıklı gelişmemizi sürdüreceğiz. Fonlama kaynaklarını çeşitlendirmeye devam ettik. Aynı zamanda, bono ihraçları, orta vadeli tahvil programı ve yenilenen sendikasyon kredimiz sayesinde fonlama tabanımızı çeşitlendirmeyi sürdürdük. Geçtiğimiz sene ağırlık verdikleri yatırımları 2015 yılında da sürdürdük.

Dağıtım kanallarımızı genişletmeye ve müşteri odaklı bankacılık anlayışımızla müşteri tabanımızı büyütmeye devam ediyoruz. Büyüme stratejimiz doğrultusunda ilk çeyrek itibarıyla toplam şube sayımız 1.007'ye, ATM ağımız ise yeni eklenen 125 ATM ile 3 bin 731'e ulaştı. 726 arkadaşımızın Yapı Kredi ailesine katılmasıyla toplam çalışan sayımız ise 19 bin 260'a yükseldi. Diğer yandan ilk çeyrek itibariyle 102 bin yeni müşteri kazandık ve toplam müşteri sayımız 11 milyona yaklaştı."

"Farklı bölümlere insan kaynağı yatırımları gerçekleştiriyoruz"

Faik Açıkalın, 2015 yılının geri kalanında da "Akıllı Büyüme" stratejileri doğrultusunda belirledikleri alanlarda öncü, yenilikçi ve lider konumlarını sürdürmeye devam edeceklerini dile getirerek, büyüme stratejileri doğrultusunda farklı bölümlere insan kaynağı yatırımları gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.

Teknoloji altyapısında iyileştirmeler ve verimlilik artışı sağlayacak projelere de devam ettiklerini belirten Açıkalın, şunları ifade etti:

" Türkiye'nin ilk kredi kartını sunan banka olarak 27 yıldır öncü konumlarını sürdürdük. Türkiye'nin en bonkör kartı Worldcard ile kredi kartları alacak bakiyesinde yüzde 21,7, kredi kartı cirosunda yüzde 19,1 ve kart sayısında yüzde 17,9 ile pazar liderliğimizi sürdürüyoruz. Yapı Kredi olarak kendi alanlarında en önde yer alan portföy, yatırım, leasing ve faktoring alanlarındaki iştiraklerimiz ve yurtdışındaki bankalarımızla güçlü bir finansal hizmet grubuyuz. Bu anlamda Yapı Kredi Faktoring toplam ciro bazında yüzde 16,9, Yapı Kredi Leasing yüzde 18,3 pazar payı ile kendi sektörlerinde liderliklerini sürdürüyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yapı Kredi Yılın İlk Çeyreğinde 501 Milyon TL Net Kar Elde Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement