Yapıcıoğlu: Şemdinli'den 10 Bin Kişi Kuzey Irak'a Kaçtı - Son Dakika
Güncel

Yapıcıoğlu: Şemdinli'den 10 Bin Kişi Kuzey Irak'a Kaçtı

Yapıcıoğlu: Şemdinli\'den 10 Bin Kişi Kuzey Irak\'a Kaçtı

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK'nın bölgede şiddeti artırmasının ardından vatandaşların Irak'a göç ettiğini söyledi.

09.11.2015 08:07  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜDA-PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK yüzünden vatandaşların evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Yapıcıoğlu, sadece Şemdinli'den 10 bini aşkın kişinin Kuzey Irak'a göç ettiğini aktardı.

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Yapıcıoğlu, "Vatandaşlar, PKK saldırılarından rahatsızdı. Bunun müsebbibi gördüğü HDP'ye faturayı kesti" dedi.

"ŞEMDİNLİ'DEN 10 BİNİ AŞKIN İNSAN GİTTİ"

Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK'nın bölgede şiddeti artırmasının ardından vatandaşların Irak'a göç ettiğini söyledi. Örgütün tehdit ve baskılarından dolayı binlerce kişinin yerinden olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Sadece Şemdinli'den 10 bini aşkın insanın sınırı geçip Irak Kürdistanı'na geçtiğini biliyoruz. Şu anda Silvan'da bazı mahalleler tamamen boşaldı. Tehdit ve baskılarla evlerini boşalttı insanlar. Oralarda hayat felç olmuş durumda. Diyarbakır Sur ilçesinde de benzer bir tablo var. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin her yerinde katılım oranı yükselmişken şiddetin olduğu yerlerde 7 Haziran'a nazaran katılımın düşmüş olması bunun en önemli göstergesidir." dedi.

"HALK FATURAYI HDP'YE KESTİ"

1 Kasım seçimlerini ve bölgede terör örgütüne yönelik operasyonları değerlendiren Yapıcıoğlu, terör faaliyetlerinin seçim sonuçlarını etkilediğini söyledi. Vatandaşın çatışmaları artıran tarafa tavrını koyduğunu belirten Yapıcıoğlu, seçimlerden ortaya çıkan tablonun bunun göstergesi olduğunu belirtti.

Parti olarak seçimlere katılmadıklarını hatırlatan Yapıcıoğlu, Hüda Par üzerinden oynanmak istenen oyunları bu şekilde bozduklarını söyledi. Yapıcıoğlu, "Memleketi kaos ortamına sürüklemeye çalışan bazı kişilerin bizim üzerimizden de oyunları olduğu düşüncesiyle seçimlere girmeme kararı aldık. Seçimlerden sonra ortaya çıkan tablo ve seçim sürecinde yaşanan gelişmeler de bu kararımızın isabetli bir karar olduğu gösterdi. Aldığımız bu karardan dolayı pişman değiliz." diye konuştu.

"DEVLETİN GÖREVİ KORUMAK"

Bölgede yürütülen operasyonlara da değinen Yapıcıoğlu, "Operasyonların şehir içinde olması vatandaş için hoş bir şey değil. Günler süren sokağa çıkma yasakları vatandaşı olumsuz etkiliyor. Ama neticede terör gibi vatandaşın canına kast eden bir yapı varsa güvenliği tehdit edecek şekilde mayın döşenip, hendekler kazılıyorsa, devletin en önemli görevlerinden bir tanesi de vatandaşı korumaktır." dedi.

"SÜRECİN MUHATABI HALK OLMALIDIR"

Terör örgütü tarafından bozulan Çözüm Süreci'yle ilgili olarak vatandaşların temel haklarının pazarlık konusu yapılmasına karşı olduklarını dile getiren Yapıcıoğlu, "Çözüm mutlaka olmalıdır. Ancak vatandaşların temel haklarını herhangi bir şarta bağlamak doğru değildir. 'Bundan sonra muhatap bütün halktır' sözü soyut bir kavramdır. 78 milyon vatandaşın kapısı tek tek çalınıp talepleri alınamayacağına göre bölgede halkın temsilcisi olabilecek siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları vardır. Sisteme neşter vurularak halkın talepleri dikkate alınmalıdır." diye konuştu. (Kaynak: Yeni Şafak)

Son Dakika Güncel Yapıcıoğlu: Şemdinli'den 10 Bin Kişi Kuzey Irak'a Kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • GERİLLA: Ulao sen kimsin kazma 14 32 Yanıtla
  • gerçek: Satılmış yapıcıoğlu 14 13 Yanıtla
    Bolulu: Lan adamin adi satilmiş degil 0 0
  • yer gok : yahu sen kımsın kı kurt halkın adını adına alıyorsun. bu secımde gurda para ne tesvık verdıler de gırmedınız onu acıklaa islam dının tucarları. 8 17 Yanıtla
  • Yavuz: Pkk nın amacı oraları boşaltnak ve yerine kafir olan kendi adamlarını getirmrk 10 12 Yanıtla
  • Yapı: Sen hele açıkla kaç kuruşa sattın 8 11 Yanıtla
  • gercekler: pkk denen terör örgütü ve yandaşları lanet olsun size 8 8 Yanıtla
  • .....: Sende kimsin satilmis Kurt@ 10 5 Yanıtla
  • Dadas: Ait oldukları yere gitmişler işte 2 10 Yanıtla
  • ANTEPLİ: GELDİKLERİ YERE GİTMİŞLER.. 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement