Yaralar Sarıldı Seralar Üretime Başladı - Son Dakika
Yerel

Yaralar Sarıldı Seralar Üretime Başladı

Sındırgı'nın 300 nüfuslu ve 300 seralı mahallesi Pürsünler'de, ocakta etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle zarar gören seralar yenilendi.

25.08.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sındırgı'nın 300 nüfuslu ve 300 seralı mahallesi Pürsünler'de, ocakta etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle zarar gören seralar yenilendi.

2000'li yılların başında İlçe Kaymakamlığının desteğiyle başlayan ve bugün 300'e ulaşan sera sayısı ile sebze ve meyve üretiminde önemli bir noktaya gelen seracılık, bu yılın ilk ayındaki hava koşullarından olumsuz etkilendi.

Kar ve rüzgar nedeniyle büyük zarar gören seralar için üreticiler, destek istedi. Balıkesir Valiliğinin girişimleriyle Sındırgı'ya yaraların sarılması için 800 bin lira gönderildi. Bu para, ilçede zarar gören tavuk çiftlikleri, ahırlar ve seralar için dağıtıldı.

Sağlanan yardımla Pürsünler'deki 300 sera yeniden düzenlendi. Mağdur olan seracılardan Halil Postacı, kar yağışı ve lodos sonrası tüm seraların kullanılmaz hale geldiğini söyledi.

Zarar tespit çalışmasından sonra sera sahiplerine yardım gönderildiğini belirten Postacı, "Tespit edilenin altında para geldi ancak yine de teşekkür ediyoruz. Kendi imkanlarımızı da katarak seralarımızı yeniledik. Mahallemizde yaklaşık 300 sera var. İmkan verilirse hem ilçe hem de ülke ekonomisine daha da faydalı hale getirebiliriz. İlçe dışından gelen taleplere de cevap veriyoruz" dedi.

Pürsünler'de yaz aylarında seralarla birlikte tarlalarda ekilen ürünler, ilçe pazarının yanı sıra, Bigadiç, Balıkesir, Manisa, Akhisar ve İzmir'den gelen toptancılardan ilgi görüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaralar Sarıldı Seralar Üretime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement