Yaralı Askerlere Yardım Etmek İsterken Şehit Düştü - Son Dakika
Güncel

Yaralı Askerlere Yardım Etmek İsterken Şehit Düştü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehit babası Metin Özen'in röportajı Şehit polis memuru Ozan Özen'in cep telefonu görüntüleri Yaralı askerlere yardım etmek isterken şehit düştü Polis memuru Ozan Özen'in, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da çıkan olaylarda yaralanan askerlere yardım etmek isterken, darbeciler tarafından açılan ateş sonucu şehit olduğu öğrenildi Şehit babası Metin Özen: "Çatışmada yaralanan askerlere polis üniforması giydirmişler, hastaneye götürüyorlarmış.

20.07.2016 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit babası Metin Özen'in röportajı

Şehit polis memuru Ozan Özen'in cep telefonu görüntüleri Yaralı askerlere yardım etmek isterken şehit düştü

Polis memuru Ozan Özen'in, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da çıkan olaylarda yaralanan askerlere yardım etmek isterken, darbeciler tarafından açılan ateş sonucu şehit olduğu öğrenildi

Şehit babası Metin Özen:

"Çatışmada yaralanan askerlere polis üniforması giydirmişler, hastaneye götürüyorlarmış. Oğlum da araç kullanıyormuş. Aracı taramışlar. Onların yaralı askerlerini hastaneye götürürken olmuş. Öbür tarafın yaptığı bir hainlik. Asker, polis bunların hepsi bizim vatandaşımız, bizim çocuklarımız"

Anne Emine Özen:

"Bunu yapanlar kimse cezalandırılsın. Analar yanmasın, evlere ateş düşmesin"

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'da çıkan olaylarda şehit düşen polis memuru Ozan Özen, çatışmalar sırasında yaralanan askerlere yardım etmek isterken, yine askerlerce açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görevli olduğu sırada yaşanan çatışmalarda, darbeye teşebbüs eden askerlerden yaralananları hastaneye götürürken, yine askerlerin açtığı ateşle başından vurularak şehit olan İstanbul Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Özen'in, memleketi Bolu'nun Sümer Mahallesi'ndeki evinde yas hakim.

Şehit babası Metin Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah böyle nasip etmiş. Oğlumuz şehit oldu. Biz de şehit annesi babası olduk. Vatan sağolsun. Yapacak bir şey yok." dedi.

Yaralı askerleri taşırken darbeci askerlerin ateşiyle şehit düştü

Oğlunun Pendik'te görev yaptığını anlatan Özen, "Olaylar başladığında telefonla görüştük, 'Baba burada bir şey yok. Biz iyiyiz' dedi. En son nişanlısı görüşmüş gece, ona da iyi olduğunu söylemiş. 'Şarjım bitiyor telefonu kapatmak zorundayım' demiş. Herhalde olay ondan sonra olmuş." diye anlattı.

Özen, ertesi sabah oğullarının yoğun bakımda olduğunu öğrendiklerini, yanına gitmek için yola çıktıklarını ancak vefat haberinin yoldayken geldiğini belirterek, "Çatışmada yaralanan askerlere polis üniforması giydirmişler, hastaneye götürüyorlarmış. Oğlum da araç kullanıyormuş. Aracı taramışlar. Onların yaralı askerlerini hastaneye götürürken olmuş. Öbür tarafın yaptığı bir hainlik. Asker, polis bunların hepsi bizim vatandaşımız, bizim çocuklarımız." diye konuştu.

Özen, "Bu olay engellenmese daha farklı bir ülkeye uyanabilirdik, kardeş kardeşe girebilirdi. Sağolsunlar onların sayesinde bu olaylar bastırıldı. İnşallah tamamen ortadan kalkar. Sorumlular da cezasını bulur inşallah. Darbeye teşebbüs edenlerin, yasaların verdiği ceza her neyse ona göre cezalarını görmesini isterim." şeklinde konuştu.

"Analar yanmasın, evlere ateş düşmesin"

Şehit babası Metin Özen, darbeci askerlerin halka ve emniyet mensuplarına ateş açmasına ilişkin duygularını, "Bu hainlerin cezalandırılmasını istiyorum. Karşımızdaki düşman mı? O da bu vatanın evladı, sen de ama yazık. Başkalarının planlarına alet olmasınlar. Bu ülke, çok güzel bir ülke." sözleriyle dile getirdi.

"Sözün bittiği yerde" olduklarını ifade eden anne Emine Özen de "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Olay nasıl oldu, kimler suçlu bilmiyoruz. Bunu yapanlar kimse cezalandırılsın, analar yanmasın, evlere ateş düşmesin." dedi.

Evladının pırıl pırıl bir insan olduğunu dile getiren şehit annesi Emine Özen, şunları söyledi:

"Hayata her zaman aktif, pozitif bakan bir evlattı, dürüsttü. Yavrum şehit oldu. Şerefiyle yaşadı, şerefiyle öldü. Bir kurşunla, hiç acı çekmeden kafasından kurşunu yediği gibi ölmüş zaten. Nişanlısıyla 4 senedir görüşüyordu. 6 ay önce de nişanlanmışlardı. 2017'den sonra da düğününü yapacaktık. Öyle planlıyorduk. Nişanlısı da yandı, biz gibi. Yapacak bir şey yok. Sözün bittiği bir yer."

Oğlunun Özel Harekat polisi olmak istediğini aktaran anne Özen, "Bir daha görmek nasip olmadı. Bayramda da gelemedi zaten. En son o akşam telefonla görüştük, sesini duyduk. Ben bir ay yanında kaldım. Özel Harekat birimine geçmek istediğini söylemişti. Atışları çok güzelmiş. Zaten her işi öyleydi." dedi.

Şehit annesi son olarak, darbe girişiminde bulunanların, kim ve hangi mevkide olursa olsun cezasını bulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yaralı Askerlere Yardım Etmek İsterken Şehit Düştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralı Askerlere Yardım Etmek İsterken Şehit Düştü - Son Dakika

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement