Yaralı Caretta Caretta Tedavi Altında - Son Dakika
Güncel

Yaralı Caretta Caretta Tedavi Altında

Dalaman'da bir vatandaşın oltaya takılı halde bulduğu yavru caretta caretta, DEKAMER'de tedavi ediliyor.

14.12.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman ilçesinde bir vatandaşın oltaya takılı halde bulduğu yavru caretta caretta, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavi altına alındı.

Dalyan Mahallesi'ndeki DEKAMER'e getirilen yavru caretta carettaya vitamin ve antibiyotik verildi. Tek yüzgecini kaybeden caretta carettanın vücudunda olta iğnesi bulunma ihtimaline karşı röntgeni çekildi.

DEKAMER'de görevli Çisem Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caretta carettanın ölme riski bulunmadığını ancak bir yüzgecini kaybettiğini tespit ettiklerini bildirdi.

Kaplumbağayı bir vatandaşın denizde balıkçıların ağlarını görmek için kullandığı malzemelere bağlı halde bulduğunu anlatan Sezgin, şöyle konuştu:

"Uzun süre o şekilde kalmış. Sağlam olan yüzgecinde ve boynunda misina yaralanmaları var. Bir yüzgecini de zaten kaybetmiş ve kullanamıyor. O bölgeye kan akışı da yok. Vücuduyla bağlantısı kopmuş diyebiliriz. Bu yüzden yüzgecinin alınması gerekiyor. Bu işlemin yapılması için üniversiteye gidecek. Operasyon üniversitede veterinerimiz tarafından yapılacak."

Sezgin, bu mevsimde deniz suyu sıcaklığı düştüğü için kaplumbağaların daha sıcak sulara göç ettiğini, bölgede bulunmasının nadir rastlanan bir durum olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda küresel ısınma denilen olay nedeniyle deniz suyunun da artık eskisi gibi soğumadığını savunan Sezgin, "Bu yüzden kaplumbağaların artık göç etmeden buralarda kaldığını, hatta daha da kuzeye çıktığını görüyoruz. Bu da çok küçük bir kaplumbağa ve göç etmemiş. Normalde kesinlikle bu tarafta olmaması lazım" dedi.

DEKAMER'de ilk müdahalesi yapılan yavru caretta caretta, daha sonra sol yüzgecinin alınması için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Deneysel Araştırma Birimi'ne gönderildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralı Caretta Caretta Tedavi Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement