Yaralı Ele Geçirilen Teröristin Amcası, Yeğenini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Yaralı Ele Geçirilen Teröristin Amcası, Yeğenini Anlattı

Amerikan Konsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıda yaralı ele geçirilen DHKP-C'li Hatice Aşık'ın amcası, yeğeninin örgüte korku ve baskıyla katıldığını öne sürdü.

11.08.2015 15:16  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da Amerikan Konsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıda yaralı olarak ele geçirilen DHKP-C'li 51 yaşındaki Hatice Aşık isimli teröristin amcası Ömer Aşık, yeğeninin örgüte korku ve baskıyla katıldığını öne sürdü.

İstanbul Sarıyer'deki konsolosluk saldırısının ardından polisle girdiği silahlı çatışmanın ardından yaralı olarak ele geçirilen Hatice Aşık'ın, Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Kırca köyünde yaşayan amcası Ömer Aşık (71), yeğeni ile yaklaşık 30 yıldan bu yanan görüşmediğini, haberlerini basından ya da onunla görüşen akrabalarından aldığını söyledi.

"AMELİYATHANEDE HEMŞİREYDİ"

Yeğeninin bu tür olaylara karışmasına bir türlü anlam veremediğini ifade eden Aşık, "Hatice Aşık benim ağabeyimin kızıdır. Kendisi okumuş, Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi'nde ameliyathanede hemşireydi. Bir gün gecenin bir yarısı hiç tanımadığı bir kişi gelmiş 'bize sargı bezi ilaç vereceksin, vermezsen senin anneni, babanı, kardeşlerini temizleyeceğiz, bize yardımcı olacaksın.' demişler. Bu da korkusundan ilaç, sargı bezlerini vermiş.

"SUÇU MEYDANA ÇIKACAK DİYE TERÖRİSTLERE GİTMİŞ"

Bir hafta sonra aynı kişi yine gelmiş. Bir sefer daha vermiş. Verince malzemeler azalınca doktor demiş ki, 'bu sargı bezlerini, ilaçları çalan mı var, satıyor musun, yoksa birine mi veriyorsun?' deyince bu da suçum meydana çıkacak diye teröristlerle gitmiş. Olaylara karışıyor, 15 sene cezaevinde yattı. 15 sene yattıktan sonra yine bu tür olaylara karışıp 2,5 yıl daha yattı. Yalnız 1-1,5 ay önce yine çıkmış diye duydum. Yeni olaylarını ben hiç bilmediğimi bir şekilde duydum. Üzüldüm, böyle olmasını ben de istemem. Vatana millete keşke faydalı olsaydı. Bu olaylara karışmasaydı, niye böyle olduğunu tam neticesi ile ben de bilmiyorum. Ağabeyimle 25-30 senedir bir arazi mevzusunda dolayı konuşmuyorduk. Tam detaylı da bir bilgim yok yani olay bundan ibaret." diye konuştu.



TERÖRİST CEZAEVİNDEYKEN, BABASI İLE GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEMİŞ

Hatice Aşık'ın yıllar önce cezaevine girdiğinde, babası ile görüşmeyi kabul etmediğini kaydeden amca Aşık, çatışmada yakalanan terörist Hatice Aşık'ın sadece kendileri ile değil ailesi de ile de görüşmediğini ifade etti. Ömer Aşık yeğeni ile onla olan ilişkisi ile şunları söyledi:

"Kendi babası Kütahya'da cezaevindeyken gitmiş görüşmeye, ama kız kabul etmemiş, görüşmemiş. Benim duyduğum kadarı ile böyle. Ben Hatice Aşık'ı okuldayken biliyordum, okuldan bu yana bir daha görmedim. Kendisi şimdi 51 yaşında olsa gerek. Okuldayken talebe iken biliyordum. Küçük çocukken biliyordum. Şimdi görsem de bilmem yani. Çünkü babası köyden kopmuştu. Eskişehir'de ofiste bekçiydi. Yani köyde durmadılar. Köyle bir alakası yoktu. Biz de birbirimiz ile kırıldık. Bir daha da yan yana gelmedik yani. Samimiyetimiz, bir ilişkimiz yok yani."

"ANA VE BABALAR ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKSIN"

Son olarak yeğeninin yaptıklarını hiçbir zaman tasvip etmediklerini ve olanlara üzüldüklerini vurgulayan Aşık, ana ve babalara da çocuklarına sahip çıkması konusunda uyarılarda bulunarak, "Ben 27 Mayıs 1960'da Doğubeyazıt'ta çavuştum. Bu acı olayları gördüğüm için bu tür acı olayların olmasını ben de istemem yani. Millete devlete faydalı olmak gerekir, ama niye böyle oldu ben de üzülüyorum. Ne diyeyim keşke böyle olmasaydı. Herkes baba ve ana olarak çocuklarına sahip çıkıp, çocuklarının nereye gittiğini ne iş yaptığını ve başına ne geldiğini bilmesi gerekir. Çocuklarını takip etmesi gerekir. Benim içinden gelen duygular bunlar." diye konuştu.

Öte yandan, Hatice Aşık'ın babası Halit Aşık'ın 2 yıl önce, annesi Makbule Aşık'ın ise 4 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.



Yaralı Ele Geçirilen Teröristin Amcası, Yeğenini Anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Ele Geçirilen Teröristin Amcası, Yeğenini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • basak: Dayı söylediklerini sen dahil yemedin korku baskı örgüte katılmış dayi 51 yaşındaki koça kazık suratına bak senden benden korkmaz anca korkutur senin söylediklerine kim inanir acak kadir inanir inanir gebersin 16 11 Yanıtla
  • Vatandaş: Bir şekilde çocuklarımıza evlatlarımıza sahip çıkmalıyız onlara küçük yaştan itibaren vatan millet din sevgisini aşılamalıyız başka çare yok ... 20 3 Yanıtla
  • amedliyem: Amerikadan nefret ediyorsunuz ama ona saldiriyi gerceklestirenlere terorist diyip tutukluyorsunuz. Isidi vurdugu icin abd ye kufrediyorsunuz. Ama havaalanlarinizi abd ye aciyorsunuz. Pkk ye pyd ye destek veriyo diyosunuz ve yine kufrediyosunuz. Normalde bu yaralı kızı tebrik etmeniz gerekmiyormuydu?! Laa oglum sastim kaldım size de yöneticilerinize de. Nesiniz oglum siz ne ayaksiniz? 5 13 Yanıtla
  • Reyhan: Amca boşvwr hikaye bunlar koskoca hastaneye gelmez ilaç için bir eczanenin camını kırar alırlar bun un niyeti bozukmuş 18 0 Yanıtla
  • Ne desen haklısın amca: Nasıl bulaştı bilemem ama bu işten ya hakiki iman yada ölüm onu kurtarır başka çaresi yok. Bu arada bu kadının haline kimse gülmesin allah kimseyi sasirtmasin, allah cumlemize Hidayet nasip etsin. 16 1 Yanıtla
  • ada: Cehennemden çıkma inşallah 16 0 Yanıtla
  • x: He he aynen öyle.... 13 3 Yanıtla
  • Türk kürt: Korku ve baskiylaymis teh teh teh 15 yasinda kizdan bahsediyor dayim. 11 3 Yanıtla
  • AH BE TEYZE BE SENDE Mİ ŞERRFSİZ ÇIKTIN: 51 yaşında örgütle ne işin olur senin teyze. Evinde otur çayını demle kekini yap. Komşularınla dedikodu yap. Yapacak o kadar şey varken şerefsizlik niye yapıyon be teyze. 14 0 Yanıtla
  • J211: Wvwt geçen ay DHKP cnim zorla alikoydugu bi kızı kurtardik 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement