Yaralı Fransız Turist İçin Ülkesi Uçak Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Yaralı Fransız Turist İçin Ülkesi Uçak Gönderdi

Yaralı Fransız Turist İçin Ülkesi Uçak Gönderdi

Amasra'da 6 gün önce kayalıklara düşerek yaralanan Fransız turist, ülkesinden gelen uçakla Fransa'ya gönderildi

25.07.2013 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde 6 gün önce kayalıklara düşerek yaralanan Fransız turist için ülkesi uçak gönderdi.

Amasra'da 19 Temmuz'da Boztepe Mahallesi'nde yürüdüğü sırada dengesini kaybederek denize düşen ve kayalıklara çarparak yaralanan Fransız  Ramilison Antonin (20), Bartın Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti.

Hastanede yapılan tetkiklerde kolunda ve bacaklarında kırık tespit edilmesi üzerine Antonin'in ameliyatıyla ilgili hastane yetkilileri Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğiyle irtibata geçti.

Antonin, ameliyatına izin verilmesinin ardından büyükelçilik yetkilileri Fransa'da bulunan sigorta şirketini arayarak yardım istedi. Hastanede stabil hale gelen Antonin için şirket Çaycuma'nın Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanına uçak gönderdi.

Hastaneden sağlık ekiplerinin refakatinde ambulansla havaalanına getirilen Antonin, burada yapılan kontrollerinin ardından uçağa bindirilerek ülkesine gönderildi.

BEÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aydemir Kale, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antonin'in 6 gün önce hastanelerine getirildiğinde kollarında ve bacağında kırıklar olduğunu tespit etiklerini söyledi.

Yaptıkları değerlendirmelerin ardından hastayı acil olarak ameliyata aldıklarını ifade eden Kale, şöyle konuştu:

"Antonin'in omuriliğinde ciddi bir basınç vardı. Ameliyatta beline vidalar koyarak sabitledik. Hasta ameliyattan çıktıktan sonra bacaklarında bir hareketlilik mevcut değildi. İlerleyen günlerde yavaş yavaş hareket gözlemlemeye başladık. Ayaklarını kaldırabiliyor. Önümüzdeki günlerde durumunun daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Hastanın Fransız olması ve İngilizce'nin yanı sıra Türkçe bilmediği için iletişim kurmakta zorlandık. Biz de Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğinden yardım istedik. Bizim açımızdan hasta stabil olunca da Fransız hükümetinin isteğiyle özel uçakla ülkesine transferini gerçekleştirdik."

Bartın'ın Amasra ilçesinde 19 Temmuz'da Boztepe Mahallesi'nde, kayalıkların üzerinde yürürken denize düşen Ramilison Antonin, Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düştüğü yerden çıkarılmış, sağlık ekiplerince Bartın Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralı Fransız Turist İçin Ülkesi Uçak Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement