Yaralı Kızıl Şahin Koruma Altında - Son Dakika
Güncel

Yaralı Kızıl Şahin Koruma Altında

Giresun'un Bulancak ilçesinde yaralı bulunan kızıl şahin, tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya bırakılacak.

12.07.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Bulancak ilçesinde yaralı bulunan kızıl şahin, tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya bırakılacak.

Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir vatandaşın bulduğu yaralı kızıl şahini, Bulancak Orman İşletme Şefliğine teslim ettiğini söyledi.

Daha sonra, kızıl şahini teslim aldıklarını aktaran Kuduban, "Yolda vatandaş tarafından bulunmuş. İlk tespit hayvanın kanadından yaralı olduğu. Biz, kızıl şahini tedavi ettirmek üzere Giresun Hayvanat Bahçesi'ne götürdük. Kızıl şahin, tedavi edildikten sonra doğal yaşam ortamına bırakılacaktır." dedi.

Kuduban, şahinin çarpma nedeniyle yaralanmış olabileceğini düşündüklerini ifade ederek şöyle devam etti:

"Rüzgarın etkisiyle veya başka bir faktörle tele veya elektrik direğine çarpmış olabilir. Bu gibi durumlarda vatandaşlar, yaban hayvanını bulduklarında direkt Doğu Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü aramalıdır. Vatandaşın kendisinin evinde hayvanı besleme, koruma altına alma gibi durumlar söz konusu olmaması gerekiyor. Hemen bizi aramalılar."

Ertan Kuduban, 2002 ve 2015 arasında Giresun'da 475 yaban hayvanının Doğu Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü bünyesinde tedavi edilerek tekrar doğaya bırakıldığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralı Kızıl Şahin Koruma Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement