Yaralıların Yardımına Koşarken Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Yaralıların Yardımına Koşarken Şehit Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 17 yaşındaki Sağlık Meslek Lisesi mezunu Uhud Kadir Işık'ın yakınları Çankırı'dan gelen akrabaları ile röportaj Yaralıların yardımına koşarken şehit oldu FETÖ'nün darbe girişimi sırasında helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Sağlık Meslek Lisesi mezunu Uhud Kadir Işık'ın, Genelkurmay Başkanlığı önüne yaralı vatandaşlara yardım etmek için gittiği belirtildi DUYGU YENER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Sağlık Meslek Lisesi mezunu Uhud Kadir Işık'ın, Genelkurmay Başkanlığı önüne yaralı vatandaşlara yardım etmek için gittiği öğrenildi.

20.07.2016 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

17 yaşındaki Sağlık Meslek Lisesi mezunu Uhud Kadir Işık'ın yakınları

Çankırı'dan gelen akrabaları ile röportaj Yaralıların yardımına koşarken şehit oldu

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Sağlık Meslek Lisesi mezunu Uhud Kadir Işık'ın, Genelkurmay Başkanlığı önüne yaralı vatandaşlara yardım etmek için gittiği belirtildi

DUYGU YENER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Sağlık Meslek Lisesi mezunu Uhud Kadir Işık'ın, Genelkurmay Başkanlığı önüne yaralı vatandaşlara yardım etmek için gittiği öğrenildi.

Çok sayıda kişinin yaralandığı ve hayatını kaybettiği FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin hayattan kopardığı isimlerden biri de, 17 yaşındaki Uhud Kadir Işık oldu.

Uhud Işık'ın Çankırı'dan gelen akrabaları, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Işık'ın darbe girişimine tepki göstermek ve yaralılara yardım etmek için sabaha karşı saat 03.30 civarında Genelkurmay Başkanlığına gittiğini helikopterden açılan ateş sonucunda hayatını kaybettiğini söyledi.

"İdam gelsin, hepsi vurulsun"

Işık'ın Çankırı'da öğretmen olan akrabası Yasin Tavukçu, "Bütün eğitimci arkadaşlarım, meslektaşlarım bundan sonra öğrenci yetiştirirken velilerin sadece TEOG ağırlıklı değil, kültürel değerleri, vatan ve bayrak sevgisi olan öğrenciler yetiştirmeye özen göstermeli. O zaman bu darbe girişiminde olduğu gibi birileri ülkeyi ele geçirmeye kalkamazlar." dedi.

Velilerin de çocuklarına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Tavukçu, "Fetullah denilen terör örgütü gibi grupların dini bir grup gibi gösterilmemesini öğretmek lazım. İdam gelsin, hepsi vurulsun." değerlendirmesinde bulundu.

Işık'ın şehit olduğunu öğrenince, hemen Ankara'ya geldiklerini belirten Tavukçu, Işık'ın idealleri bulunan çok iyi bir çocuk olduğunu söyledi.

Bir diğer yakını da Işık'ın Sağlık Meslek Lisesi mezunu olduğunu ifade ederek, " (Baba gidelim, yaralılara bir faydamız olur) demiş. Helikopterden ateş etmişler, büyük mermi sırtından girmiş, karnından çıkmış. Çok üzgünüz." diye konuştu.

Yaralıların Yardımına Koşarken Şehit Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralıların Yardımına Koşarken Şehit Oldu - Son Dakika


Advertisement