Yaratıcı Eğitmen Urla'da Temel Lise Açıyor - Son Dakika
Güncel

Yaratıcı Eğitmen Urla'da Temel Lise Açıyor

Yaratıcı Eğitmen Urla\'da Temel Lise Açıyor

Eğitimci Hakan Alabalık, son 10 yıldır matematik eğitimi konusunda yaptığı çalışmalar, buluşlar ve verdiği seminerlerle hem gündem yaratıyor hem de eğitim dünyasından takdir topluyor.

15.07.2015 16:24  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Matematik eğitimi üzerine uyguladığı tekniklerle, Boğaziçi Üniversitesi'nde verdiği konferanslarla adından söz ettiren eğitimci Hakan Alabalık, yaratıcı buluş ve yöntemleriyle matematik öğrenimine yeni bir bakış açısı getiriyor.

Matematik eğitiminde yeni bir sayfa

Boğaziçi Üniversitesi'nde 7 senedir Matematik Öğretim Teknikleri üzerine verdiği konferanslarla ve 300 yıldır çözülemeyen matematik problemini çözmesi ve Karşıyaka Bilim Müzesi'nde sergilenmesi ile gündem yaratan eğitimci Hakan Alabalık, seminer verdiği öğretmenler ve öğretmen adayları tarafından beğeni ve takdirle takip ediliyor.

Yaratıcı buluş: Geometri Plus

Hakan Alabalık, geometri alanında bir de buluşa sahip. Geometrinin temelini oluşturan 20 teoremin ispatını yapan ve aynı zamanda oluşturulabilen binlerce şekil ile öğrencilerin öğrenmesini çok daha kolay hale getiren Geometri Plus isim buluşun patent sahibi de kendisi. Geometri Plus, önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinden başlayarak öğretim materyeli olarak okullara girmeye hazırlanıyor.

Birinciliklere devam

Deneyimli eğitmen,10 yıldır aynı zamanda kurucusu olduğu Urla Uğur Dershaneleri'nde sürdürüyor. Dershaneler hakkında farklı bir sürece girildiğine değinen eğitimci, başarılarının Uğur Okulları çatısı altında devam edeceğini belirtti; "On yıldır Urla'da dershane olarak hizmet veriyor ve her yıl ilçe birincileri yetiştiriyorduk. 2015 LYS'de de bu değişmedi. Urla'nın birincisi yine Urla'nın Uğur'undan. Artık bunu Uğur Temel Lisesi olarak ve kendimize özgü matematik atölyesi ile öğrencilere matematiği dokunarak öğreteceğiz" dedi.

Her yıl birinci, Hep birinci Urla'nın Uğur'undan

Alabalık sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ya birinci olabilenler bizi tercih etti, ya da bizi tercih edenleri biz birinci yaptık. İkisi de güzel değil mi? Ve bu güzelliklerden gelen tecrübemizle artık okullu oluyoruz. Uğur okulları olarak yalansız, riyasız sadece çok çalışarak sevgiyle yeni birinciler yetiştireceğiz. Onlara büyük düşünmeyi ve çalışkan olmayı öğretirken üniversite sınavlarında birinci tercihlerine yerleştirmeye devam edeceğiz. Urla'nın Uğurlu Temel Lisesi tüm okullardan farklı olarak matematik atölyesinde dersler yapacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaratıcı Eğitmen Urla'da Temel Lise Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement