Yardım İçin Gelen Ekipler, Kore Gazisi'nin Evine Alınmadı - Son Dakika
Yerel

Yardım İçin Gelen Ekipler, Kore Gazisi'nin Evine Alınmadı

Burdur'da eşiyle yaşayan, bakıma muhtaç olduğunu belirten Kore Gazisi Mehmet Emin Ağan'ın evine yardım için gelen belediye ekipleri ve Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Öztürk, gazinin yakınları ile aralarındaki tartışmanın ardından içeri alınmadı Öztürk: "Ev eskiden içeri girilecek gibi değildi.

28.10.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da yaşayan, bakıma muhtaç olduğunu belirten Kore Gazisi Mehmet Emin Ağan'ın evine yardım için gelen ekipler, yaşanan tartışmanın ardından gazinin yakınları tarafından içeri alınmadı.

Kore Gazisi Mehmet Emin Ağan (84), bir süre önce Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Öztürk'e, eşi Sultan Ağan (78) ile bakıma muhtaç durumda olduklarını söyleyerek yardım istedi.

Bunun üzerine Öztürk, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile görüşerek gaziye yardım edilmesi gerektiğini belirtti. Belediyenin temizlik ekipleri, Öztürk ile gazinin Kuyu Mahallesi Şahin Sokak'taki evine gelerek önce ev önünde temizlik çalışması başlattı.

Bu sırada yakınları, gazi ve eşine kendilerinin baktığını iddia ederek, Öztürk, gazeteciler ve temizlik ekiplerinin eve girmelerine izin vermedi. Yaşanan tartışmaların ardından Öztürk, temizlik ekipleri ve basın mensupları, gazinin yakınları tarafından evin önünden uzaklaştırıldı.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kore Gazisi Ağan'ın maddi ihtiyacı olmadığını ancak her türlü manevi ihtiyacı hissettiğini söyledi.

Gazinin elinin ayağının tutmadığını, eşinin de yaşlı olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Konuyu Vali ve Belediye Başkanı ile görüştük. Yardımcı olalım dedik. Eve geldik, yakınları bizi içeri almadı ve hakaret etti. Konu basına intikal edince rahatsız oldular. Ev eskiden içeri girilecek gibi değildi. Kendisini en son Ramazan Bayramı'nda ziyaret etmiştik. Şimdi Ağan ile telefonla görüşebilirsem ve bize 'yardımcı ol' derse konuyu Vali bey ile görüşeceğiz."

Bu arada Kore Gazisi Ağan'ın yakınları, konuyla ilgili açıklama yapmak istemediklerini ifade etti. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yardım İçin Gelen Ekipler, Kore Gazisi'nin Evine Alınmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement