Yardım Tır'ları Suriye'ye Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Yardım Tır'ları Suriye'ye Uğurlandı

Yardım Tır\'ları Suriye\'ye Uğurlandı

Bursa'dan Suriye'ye 17 TIR yardım malzemesi gönderildi.

24.02.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'dan Suriye'ye 17 TIR yardım malzemesi gönderildi.

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) tarafından Suriye için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Bursa'dan 10, Domaniç'ten 3 ve İnegöl'den de 4 TIR yardım malzemesi Mep-Pa önünde düzenlenen törenle yola çıktı. Törene İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti ve SP yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

3,5 yıldır yaşanan iç savaş sebebiyle büyük bir insanlık dramının yaşandığı Suriye'deki insanlar için '9 Şehide 9 TIR' kampanyası başlattıklarını hatırlatan İHH İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, "Bu kampanya çerçevesinde şu ana kadar 4 TIR gönderdik. Kampanyamız, Suriye'deki zulüm devam ettiği müddetçe sürecektirr. Savaşın sürdüğü 3 yıldır İnegöl'ümüzden son 3 aya kadar 8 TIR göndermiştik. 3 aydan bu yana başlattığımız kampanyayla da 8 TIR olmak üzere toplamda 16. TIR'ı gönderiyoruz. İHH olarak bugün Türkiye genelinde toplam 229 TIR, Suriyeli kardeşlerimizle buluşmak üzere yola çıkıyor. Savaşın başlamasının 1075. günü olan bugün itibariyle İHH 2 bin 469 TIR yardım malzemesini Suriyeli kardeşlerimizle buluşturdu. Bugün özellikle Domaniç halkına teşekkür etmek istiyoruz. Osmanlı yadigarı Hayme Ana'nın torunlarının yaşadığı Domaniç'ten İHH konvoyuna 3 TIR'la destek veriyor. Allah onlardan razı olsun. Bugün gönderdiğimiz Domaniç'teki TIR'larla birlikte, 3 TIR yataklık sünger, 3 TIR un (bin 300 çuval), 300 gıda ve giyecek kolisi ve 25 ton su bulunmaktadır. Bizlere kampanya süresince desteklerini esirgemeyen, din kardeşini unutmayanlmara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah Suriyeli kardeşlerimizi bir an evvel bu acıdan kurtarsın, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim hayırlarınızı kabul etsin, emanetlerinizi kazasız belasız yerine ulaştırmayı nasip etsin. Kampanyamıza göstermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı İHH İNİYAD adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş de yardımda bulunanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından, yardım TIR'ları dualarla Suriye'ye uğurlandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yardım Tır'ları Suriye'ye Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement