Yardımcı Doç. Dr. Mahmut Öztürk, Sincik'te Konferans Verdi - Son Dakika
Yerel

Yardımcı Doç. Dr. Mahmut Öztürk, Sincik'te Konferans Verdi

Yardımcı Doç. Dr. Mahmut Öztürk, Sincik\'te Konferans Verdi

Sincik İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sincik Şubesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

17.04.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincik İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sincik Şubesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Taşdelen, Hz. Muhammed'in Dünyaya teşriflerinin 1444. yılı olduğunu belirterek, "Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız 25 yılı aşkın bir süredir, her yıl Efendimizi daha iyi anlayabilmek, onu daha iyi anabilmek için bir konu belirliyor. Bu seneki konumuzda Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı. Yani bir Müslüman etrafındakilerle nasıl geçinmeli, birlikteliği nasıl olmalı, bunu anlamaya, efendimizden örneklerle hayatımıza yansıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Mahmut Öztürk, Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferansla izleyici ile buluştu. Hz. Peygamberin hayatından, yaşama şeklinden, komşuları ile ilişkilerinden örnekler veren Öztürk, Sahabe-i kiramın Hz. Peygambere olan sevgisini anlatı. Salonu dolduran izleyicilerin zaman zaman duygulu anlar yaşadığı, bazı izleyicilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Konferansın sonunda Yardımcı Doç. Dr. Mahmut Öztürk'e Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu tarafında plaket verildi.

Daha sonra sahne alan Sincik Müftülüğü İlahi Grubu birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdi. Program Kutlu Doğum haftası anısına Adıyaman Kızılay Şubesi tarafından açılan standa kan bağışı yapılması ile son buldu.

Sincik Hüseyin Çelik Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan programa Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, Kamu Kurum Amirleri, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yardımcı Doç. Dr. Mahmut Öztürk, Sincik'te Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement