Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu'nda

Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu\'nda

MHP'li Korkmaz'ın AK Parti'ye ve Başbakan Davutoğlu'na yönelik sözleri gerginliğe neden oldu Nevzat Korkmaz: "Dersim isyancılarına övgü düzmek korkaklığınızın, pısırıklığınızın eseri mi? PKK ve bebek katili ile masaya oturmanız, onu müzakereci konumuna getirmeniz teröristlerden ve örgütten korkunuzdan mı kaynaklanıyor?

26.11.2014 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'ye ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözleri gerginliğe neden oldu.

MHP, kamuoyunda "yargı paketi" olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 1. bölümde yer alan maddeler üzerinde önerge verdi.

Önerge üzerinde konuşan MHP Isparta Milletvekili Korkmaz'ın sözleri Genel Kurul'daki atmosferin yükselmesine neden oldu.

Başbakan Davutoğlu'nun dün grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelttiği hususlara açıklık getirmek istediğini söyleyen Korkmaz, Davutoğlu'nun, Bahçeli'nin, "Dersim isyanının 3,5 oy için istismar edildiği" eleştirisine, "cesaretin varsa git bunları Tunceli'de söyle" dediğini anlattı. Korkmaz, şöyle konuştu:

"Dersim isyancılarına övgü düzmek korkaklığınızın, pısırıklığınızın eseri mi? PKK ve bebek katili ile masaya oturmanız, onu müzakereci konumuna getirmeniz de teröristlerden ve örgütten korkunuzdan mı kaynaklanıyor? Kendinize eziyet eden, döven, çarpan iri kıyım bir zorba karşısında taşın, kovuğun arkasına saklanıp, 'ben söyleyemiyorum, cesaretin varsa sen söyle Tunceli'de söyle' demekten ne farkı var? Çocukca ve maalesef çapsız bir söylem. Sayın Başvekil, korkarak ve saklanarak yalçın kayalar aşılmaz. Devleti yönetmek cesaret ister, cesur yürekli olmayı gerektirir. Zamanı geldiğinde anadan, yardan, serden, mevki ve makamdan vazgeçmeyi gerektirir. Bugüne kadar bulunduğunuz makama emeksiz, asansörle yükseldiğiniz için, ağa babanız tarafından görevlendirildiğiniz için, bunları bilmezseniz.

Sayın Başvekil, senin yönettiğin ülkede farklı görüşlerin ifadesi, cesaret gerektiriyorsa bu kimin acizliği, basiretsizliğidir? Devletin gücünün, hukukun, ifade hürriyetinin oluşmadığı yerler olduğunu itiraf ederken, ben de soruyorum; Sayın Davutoğlu siz ne iş yaparsınız? Herkesin ağzına bir parmak bal çalmak değildir devlet adamlığı. Bizi cesaret sınavına davet etmek, senin kalibreni aşar. Biz devlet, millet için, al yıldızlı al bayrak için canından vazgeçmiş ülkücüleriz. Bunu dün de yaptık, gerektiğinde bugün de yaparız. Sizin gibi ülkenin doğusunda ayrı, batısında ayrı konuşup siyasi literatüre dans numuneleri sunan değil, batıda her daim söylediğimiz gibi 'Ne Mutlu Türküm Diyene' desturunu, Diyarbakır'da da Rize'de de Şırnak'ta da Isparta'da da Van'da da da meydanlarda söyleyen efeleriz, seymenleriz, Türk milliyetçileriyiz."

"Biz kuru edebiyatla milliyetçilik yapmayız"

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Biz öyle kuru edebiyatla milliyetçilik yapmayız. Milliyetçilik milletine hizmet etmekle olur" dedi.

Kimin bu millete hizmet ettiğini milletin çok iyi takdir ettiğini ifade eden Aydın, "Eğer orada ay yıldızlı al bayrak dalgalanıyorsa, kusura bakmayın, MHP o bölgede niye yok? Devri iktidarınızda o bölge olağanüstü hallerle idare ediliyordu. Bu ülkenin bir bölgesini farklı hukuki rejime tabi tutmuştunuz, işkenceler, faili meçhuller vardı. Siz o bölgeyi kafanızda bölmüştünüz zaten, asıl bölücülüğü yapan sizsiniz. Sizin kafanızda böldüğünüz Türkiye'yi AK Parti birleştiriyor, kaynaştırıyor. Siz orada nerede varsınız, orası Türkiye'nin parçası ise niye yoksunuz? Kürtlerin, Alevilerin, mütedeyyin insanların, gayrimüslimlerin sorunları ile de ilgileniyoruz" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise "Kimin nereyi bölüp bölmediği meselesini bizimle burada tartışmaya yüzünüz var mı bilmiyorum ama 5 bölgede özerklik ilan eden bir grup var; Diyarbakır, Silvan, Cizre başta olmak üzere" dedi.

Halaçoğlu, "Siz oraya gidemediğimizi iddia ediyorsanız, kendi ayıbınızı itiraf ediyorsunuz demektir. Eğer o bölgeler güvenli değilse, oralara gidilemiyorsa siz oraları güvenli hale getiremediniz demektir, suçu başkasına atmakla kurtulamazsınız. Oralara 5 bin, 10 bin kişi ile Ankara'dan, Kayseri'den polis götürerek gidiyorsanız, bu başarı değildir. Siz saray yapmakla meşgulsunuz, oralar ile meşgul değilsiniz. Genel başkanımız da Tunceli'ye gidecektir" dedi.

"Bu ülkenin onuruna yakışan bir sarayı Cumhurbaşkanınıza yakıştıramıyorsunuz"

Tekrar kürsüye gelen Ahmet Aydın, "Biz 'güvenlikten dolayı bölgeye gidemezsiniz' demedik. Bölgeyi güvenli hale getiren AK Parti. Siz bu politikalarınızla bölgeye gidemiyorsunuz. Demek ki siz korkuyormuşsunuz da bölgeye gitmiyormuşsunuz. Onu gördük" dedi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili sözlerine de cevap veren Aydın, "Türkiye Cumhuriyeti büyüyen, kalkınan, gelişen bir ülke. Bu ülkenin onuruna yakışan bir sarayı, kendi ülkenize, kendi Cumhurbaşkanınıza yakıştıramıyorsunuz, bu milletin Cumhurbaşkanına yakıştıramıyorsunuz" diye konuştu.

Elindeki belgeyi gösteren Aydın, "Bu yapı ruhsatı, kapı gibi ruhsat, sana göstereyim. Yapı kullanma, iskan ruhsatı. Burada kaçak hiç bir şey yok. Hiç kusura bakmayın" sözlerini sarfetti.

Ahmet Aydın, AK Parti ile CHP ve MHP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki son yerel seçimde aldığı oy oranları hakkında bilgi verdi. Aydın,  "Mardin CHP ve MHP 0,9, AK Parti 29,3. Van CHP 0,8, MHP 0,7, AK Parti 41.2. Batman CHP 0,8, MHP 0,5, AK Parti 31. Siirt CHP 0,8, MHP 0,9, AK Parti 41. Şanlıurfa CHP 0,9, MHP 0,4, AK Parti 61,7. Bitlis CHP 1,5, AK Parti 40,6. Erzurum CHP 1,6, MHP 29, AK Parti 38.8. Adıyaman'a gelince, Adıyaman zaten yüzde 70 AK Parti" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, tartışmanın ve gerginliğin devam etmesi üzerine birleşime ara verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement