Yargı Paketi Onaylandı, Hakim ve Savcıların Maaşları Zamlandı - Son Dakika
Güncel

Yargı Paketi Onaylandı, Hakim ve Savcıların Maaşları Zamlandı

"Yargı Paketi"nin hakim ve savcıların maaş artışını içeren maddesi kabul edildi.

27.11.2014 22:39  Güncelleme: 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamuoyunda "yargı paketi" olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin hakim ve savcıların maaş artışını içeren 30. maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddeye göre, Adalet Müfettişlerinin yanı sıra, HSYK müfettişlerine ve Adalet Bakanlığı iç denetçilerine de brüt aylık tutarlarının yüzde 5'i oranında ek ödemede bulunulacak.

HAKİM VE SAVCI MAAŞLARI BİN 154 LİRA ARTACAK

Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Bavşsavcısı, Yargıtay Birinci Başkanvekilleri, Danıştay Başkanvekilleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay ve Danıştay daire başkanları, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, Yargıtay ve Danıştay üyeleri, birinci sınıf hakim ve savcılar, birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılar ile diğer hakim ve savcılara (15 bin) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek tazminat ödenecek. Düzenlemeye göre hakim ve savcı maaşlarında bin 154 lira artış olacak.

ŞAHİN'E TAZİYE

Öte yandan görüşmeler sırasında TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, eski TBMM Başkanlarından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'ın eşinin vefat ettiğini belirterek merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Parti Grup Başkanvekilleri de yerlerinden söz alarak aynı dilekleri ilettiler.

Yargı Paketi Onaylandı, Hakim ve Savcıların Maaşları Zamlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargı Paketi Onaylandı, Hakim ve Savcıların Maaşları Zamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • omaksimus: Ulan çıkar meselesi askeri ücrete geldimi tık yok.uyanin be kardesim koyunmuyuz biz yeter ya bu millet bukadarmi saf ya. 16 2 Yanıtla
  • elbibistanlı46: Keşke bu paketin içine madenci babasının ve onun gibi fazla yardım alanlarında maaşlarını da alsaydınız. 16 2 Yanıtla
  • muhammet: Yazıklar olsun bu hükümete asgari ücretliye 30 lira zam hakim savcıya 1154 tl bu zammı verenleri onaylayanları ALLAH asgari ücrete muhtaç etsin HEY AKP LİLER NEREDESİNİZ BENDE AKP li idim ama değilim artık değilim bunların yalanına haksızlığına ortak olmak için OY YOK ARTIK Allah aldıkları maaşı ZEHİR ZIKKIM ETSİN paralelcide değilim ha 14 2 Yanıtla
  • Memur maaşı kadar ZAMM: YAZIKLAR OLSUN HAKKIMIZI YİYENLERE YEDİRTENLERE 10 4 Yanıtla
  • Mahkeme Salonu: Seçimde, Sandıkta Karar Milletin HAKİM SAVCININ DEĞİL 9 4 Yanıtla
  • 40: bütçe açık vermiyo demekki asgari ücretliye emekliye işçiye gelince bütçe açık veriyomuş demekki koyun gibi ne tarafa istellese o tarafa sürülüp gidiyoruz allah hakımızda hayırlısını versin ev kadını eşlerimizi çalıştırıyoruz bu gidişle çocuklarımızıda okulu bıraktırıp çalışacaklar herhalde 11 1 Yanıtla
  • Emekçi Ali: iki çocuk yetmez üç yap oda yetmez dört yap ve durma yola devam et diyen zihniyet bilmezmiki dört çocuklu bir aile aylık bin iki yüz lira ile nasıl geçinecektir, bumudur sosyal hukuk devleti bumudur islamiyet anlayışı ve bumudur adaletli insanlık, yazıklar olsun diyorum başkada bir şey söylemek istemiyorum. 9 3 Yanıtla
  • Meeeemmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrr: ÇOK YAZIK ÇOK. . . . . . . . HAKMI BU YANİ MEMURA 3 MAAŞLARA ZAM YAPMAYI BIRAK ERİTTİNİZ BE MEMURUN RIZKINI. . . . . . . . . . . . . . . 8 2 Yanıtla
  • hakkaniyetli: Ellerimiz kırılsaydıda sana oy vermeseydim ak parti 7 2 Yanıtla
  • ali: ADALETİ OLMAYAN YIKILMAYA MAHKUMDUR. AZ KALDI 8 AY SONRA BELLİ OLUR DOSTLAR. 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonunda Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonunda Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında Onurcan Bildik'in liderliğini yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar sonucunda elebaşının da dahil olduğu 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, çalınan çeklerin paravan şirketler üzerinden ticari faaliyet yapılarak mağdur şirketlere icra takibi başlatılması ve haksız kazanç elde edilmesi üzerine gerçekleştirildi.

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:14 Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir iş yerinde yapılan aramada 40 bin 627 sentetik uyuşturucu hap ve av tüfeği ele geçirdi. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı
    14:12 Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da askerlerle iftar programında yaptığı konuşmada Kıbrıs ile ilgili sözleri Yunanistan'da tepkilere neden oldu. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi çağrısında bulundu ve Türkiye'nin Atina Deklarasyonu'nu ihlal ettiğini belirtti. SYRIZA, Miçotakis hükümetini şeffaf olmayan bir dış politika izlemekle suçladı.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement