Şehit Yakını: Kimseyi Kırmak İçin Söylemedim, O Anki Acımdandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakını: Kimseyi Kırmak İçin Söylemedim, O Anki Acımdandı

Şehit Yakını: Kimseyi Kırmak İçin Söylemedim, O Anki Acımdandı

Siirt'te şehit düşen kuzeninin cenazesinde gösterdiği tepkinin ardından hakkında dava açılan Erzurumlu Ömer Bulur, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

25.11.2015 16:43  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te şehit düşen kuzeninin cenazesinde gösterdiği tepkinin ardından facebook hesabındaki paylaşımları nedeniyle terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçlarından hakkında dava açılan Erzurumlu 36 yaşındaki Ömer Bulur, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Bulur kimseyi incitmek istemediğini belirterek, "O anki acımdandı" dedi. Yargılama sırasında Bulur hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'ne şehit cenazesindeki sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten de dava açıldığı ortaya çıktı. İki dava birleştirilecek.

PKK'lı teröristlerin geçen 19 Ağustos günü Siirt'in Şirvan ile Pervari İlçeleri arasında yola döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu şehit olan 8 askerden Erzurumlu 22 yaşındaki er Recep Beycur için 20 Ağustos günü Erzurum Hava Meydan Komutanlığında tören düzenlendi. Beycur'un amcasının oğlu hayvancılıkla uğraşan Ömer Bulur, protokolün hazır bulunduğu törende, "Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı. Kardeşi kardeşe kırdırıyor" diye tepki gösterdi.

SOSYAL MEDYADA TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI

Konuşmadan sonra Ömer Bulur hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, sosyal paylaşım sitesi 'facebook'taki hesabı da incelendi. Bulur'un, kuzeninin cenazesi sonrası verdiği röportajdaki sözleri iddianamede delil oldu. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ömer Bulur'un facebook hesabından yaptığı paylaşımlarda YPG ve PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı ileri sürüldü. Yine facebook paylaşımlarından birinde söyledikleriyle ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği öne sürülen iddianamede, Ömür Bulur'un verdiği röportajda "Şimdi artık kimse çocuğunu da askere göndermeyecek, niye göndersin?" sözleri ile halkı askerlikten soğuttuğu belirtildi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Ömer Bulur hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, 'halkı askerlikten soğutma' suçundan 9 aydan 3 yıla kadar, iki kez terör örgütünün propagandasını yapmaktan 2 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

O ANKİ ACIMDANDI

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davaya Ömer Bulur, avukatı ve şehit Recep Beycur'un babası Selahattin Beycur katıldı. İddianameyi okuyan Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk Bulur'a, "Bir yandan yakının şehit düştü diye ağlıyorsun, diğer taraftan gidip terör örgütünün propagandasını yapıyorsun. Nasıl oluyor bu?" diye sordu. Hiçbir parti ve görüşe sahip olmadığını söyleyen Ömer Bulur, Recep Beycur'un babası ile kendi babasının amca çocukları olduğunu bildirdi. Olay günü Selahattin Beycur'un hastalandığı için kendisinin cenazeyi teslim almak için gittiğini ve törende ön sırada olduğunu belirten Bulur, "Recep'i biz büyüttük, tüm köy şahittir. Kimseyi kırmak, üzmek, incitmek devleti kötülemek için söylemedim o sözleri. O anki acımdandı. Ak Partiyi eleştirmek amaçlıydı. İnsanların öldüğünü duyunca içim yandı" dedi.

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN DE DAVA AÇILDI

Sanık hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde de cenaze töreninde söyledikleri sözler nedeniyle hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talebi ile dava açıldığı ortaya çıktı.

Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden dosyaların birleştirme talebi üzerine bugünki duruşma, Bulur'un 'Cumhurbaşkanı'na haraketten' alınacak ifadesi sonrası ertelendi. Ömer Bulur'un hakaret davası ile birlikte 4 suçtan 20 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Yakını: Kimseyi Kırmak İçin Söylemedim, O Anki Acımdandı - Son Dakika


Advertisement