Son dakika Banka haberleri, Banka son dakika, son dakika Banka

Son Dakika Banka Haberleri

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Şubat Ayı Harcaması 3 Kat Arttı
    10:42 CHP Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Şubat Ayı Harcaması 3 Kat Arttı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı sarayının şubat ayı harcamasının geçen yıla göre 3'e katlandığını belirtti. Sarayın harcamalarının artmasına rağmen emekliye kaynak ayrılmadığını vurgulayan Bulut, vatandaşın borç yükünün arttığını ifade etti.

  • Etiyopya Ticaret Bankası, sistem arızası sonrasında müşterilerinin çektiği 40 milyon dolardan fazla parayı geri almaya çalışıyor
    10:32 Etiyopya Ticaret Bankası, sistem arızası sonrasında müşterilerinin çektiği 40 milyon dolardan fazla parayı geri almaya çalışıyor

    Etiyopya Ticaret Bankası (CBE), sistem arızası sonucunda müşterilerinin hesaplarından fazlasını çektiği 40 milyon doların üzerindeki parayı geri almak için mücadele ediyor. Banka başkanı Abe Sano, paranın büyük kısmının devlete ait CBE'den öğrenciler tarafından çekildiğini ifade etti. Banka saatler sonra müdahale edebildi ve paranın büyük kısmı öğrenciler tarafından çekildi. Parayı iade edenlerin cezai suçla itham edilmeyeceği belirtildi.

  • BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,18 düşüşle 8.702,35 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,77 puan ve yüzde 0,18 değer kaybederek 8.702,35 puana indi. Bankacılık endeksi ve holding endeksi yatay seyretti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,85 ile ticaret oldu. Dün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybıyla 8.718,11 puandan tamamladı. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.800 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Binance Kurucusu Zhao, Giggle Academy ile Eğitimde Fırsat Eşitliği Yaratmayı Hedefliyor
    09:37 Binance Kurucusu Zhao, Giggle Academy ile Eğitimde Fırsat Eşitliği Yaratmayı Hedefliyor

    Binance'in kurucu ortağı ve eski CEO'su Changpeng Zhao, teknolojiyi kullanarak eğitimde fırsat eşitliği yaratma vizyonuyla Giggle Academy'yi duyurdu. Giggle Academy, gelişmekte olan ülkelerdeki dezavantajlı çocuklara ücretsiz temel eğitim sunmayı amaçlıyor. Platform, oyunlaştırma unsurlarını kullanarak eğitim içeriğini daha ilgi çekici hale getirmeyi planlıyor.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı
    09:24 Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı

    Japonya Merkez Bankası büyük şirketlerdeki 33 yılın en yüksek seviyesindeki ücret artışları sonrasında radikal bir hamlede bulundu. BoJ olarak bilinen banka, 2016'da başladığı negatif faiz politikasını sonlandırarak faiz artırımına gitti. Bu karar ile birlikte dünyada negatif faiz uygulayan ülke kalmadı.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz'
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de Vatandaşlarla İftar Yaptı
    21:52 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de Vatandaşlarla İftar Yaptı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de vatandaşlarla iftar yaparak, iş dünyası temsilcileri ile buluştu. Şimşek, Denizli'nin sanayide daha ileri gitmesi için her türlü desteği vermek üzere çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere Hitaben Konuştu
    20:14 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere Hitaben Konuştu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere hitaben "Size para yok diyor Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliler size yok, yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Yok. Bundan sonrasını Tayyip Erdoğan düşünsün. Gücünüzün farkında olun. 16,5 milyon emekli var. Siz isterseniz, her istediğinizi alırsınız. Burada kardeşiniz, evladınız var. Size şunu söylüyorum. 31 Mart seçimlerinde muhalefete güç verin. CHP’ye güç verin emeklinin hakkını hep birlikte söke söke alacağız" dedi.

  • Özgür Özel: Antalya'yı iki kere üst üste kazanacağız
    19:22 Özgür Özel: Antalya'yı iki kere üst üste kazanacağız

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, beş yıl boyunca dürüst ve gayretli çalıştıklarını belirterek, Antalya'yı iki kere üst üste kazanacaklarını söyledi. Özel, Antalya'nın hükümet tarafından üvey evlat muamelesi gördüğünü ve toplanan vergi ile ayrılan yatırım bütçesi arasında büyük fark olduğunu dile getirdi. Ayrıca, turizmcilerin zor durumda olduğunu ve çiftçilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Mansur Yavaş: Ankara Otonomi esnafının borcunu ödedik
    18:41 Mansur Yavaş: Ankara Otonomi esnafının borcunu ödedik

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Otonomi esnafını ziyaretinde, Çayyolu metrosunun borcunu ödediklerini açıkladı. Yavaş ayrıca Akyurt Fuar Alanı'nın yapılması konusunda yaşanan sorunları anlattı.

  • Standard Chartered, Ethereum ETF tahminini açıkladı
    18:32 Standard Chartered, Ethereum ETF tahminini açıkladı

    Standard Chartered Bank'ın kripto para birimleri üzerine yaptığı araştırmaya göre, Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) onaylanması durumunda piyasaya 15 ila 45 milyar dolar arasında bir sermaye akışı sağlanabileceği belirtiliyor. Bankanın forex ve kripto araştırma müdürü Geoffrey Kendrick, Ethereum ETF'lerinin onaylanması durumunda önemli bir sermaye girişi beklediğini ifade etti. Bu durum, birçok analistin ve tahmin platformunun şüpheci görüşlerine meydan okuyor.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 1,25 Değer Kaybederek Tamamladı
    18:32 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 1,25 Değer Kaybederek Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybederek 8.718,11 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,66 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 2,46 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,13 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 4,92 ile spor oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başladığını belirterek, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi. Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı, ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri, Almanya'da ZEW endekslerinin piyasaların odağında bulunacağını dile getiren analistler, BoJ'un politika faizini 17 yıl sonra ilk kez artırabileceğinin tahmin edildiğini söyledi. Japonya'nın en büyük sendika grubunun son otuz yılın en güçlü ücret anlaşmalarını açıklamasının ardından BoJ'un negatif faiz politikasını sonlandıracağına yönelik beklentilerin kuvvetlendiğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 seviyesinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bankacılara faiz artırma talimatı verdiği iddiası doğru değil
    17:49 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bankacılara faiz artırma talimatı verdiği iddiası doğru değil

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Şimşek'in bankacılara faiz artırma talimatı verdiği iddiasının doğru olmadığını bildirdi. İftar programının lüks bir restoranda değil, İstanbul Finans Merkezi'ndeki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nde yapıldığı ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan kamuoyu duyurusuyla iddiaların yalanlandığı belirtildi.

  • Standard Chartered Bank, Bitcoin için Yeni Yıl Sonu Hedefini Duyurdu
    16:52 Standard Chartered Bank, Bitcoin için Yeni Yıl Sonu Hedefini Duyurdu

    Standard Chartered Bank, kripto para birimi sektöründe önemli bir revizyon yaparak Bitcoin için yıl sonu fiyat tahminini 100.000 dolardan 150.000 dolara çıkardı. Analiz, Bitcoin'in 2024 sonuna kadar beklenenden daha büyük bir fiyat artışı yaşayabileceğini ortaya koydu.

  • Kocaeli'de 6 sektörün yeşil dönüşümü için yol haritaları tanıtıldı
    16:27 Kocaeli'de 6 sektörün yeşil dönüşümü için yol haritaları tanıtıldı

    Kocaeli'de düzenlenen bir programda demir-çelik, alüminyum, gübre, kimyasal, plastik ve çimento sektörlerinin yeşil dönüşümünde temel oluşturacak yol haritaları tanıtıldı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Ülke Başkan Vekili Hande Işlak, finansal kuruluşların yeşil dönüşümü desteklemesinin önemini vurguladı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise sektörlerin teknoloji yol haritalarını 14 ayda hazırladıklarını belirtti.

  • TCMB verilerine göre kısa vadeli dış borç stoku azaldı
    16:15 TCMB verilerine göre kısa vadeli dış borç stoku azaldı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, kısa vadeli dış borç stoku yüzde 0,2 oranında azalışla 174,9 milyar dolar oldu. Kamu sektörünün kısa vadeli borcu ise yüzde 3,4 oranında artarak 35,7 milyar dolara yükseldi. Bankaların yurt dışından kullandıkları kısa vadeli krediler ise yüzde 5 oranında arttı.

  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İzmir'de ihracat hedeflerini açıkladı
    14:48 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İzmir'de ihracat hedeflerini açıkladı

    Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İzmir'de yaptığı açıklamada, geçen yıl rekor bir ihracat rakamıyla 256 milyar dolar mal ihracatı ve 100 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yıl ise hedeflerinin 267 milyar dolar mal ve 110 milyar dolar hizmet ihracatı yaparak ülkeye 377 milyar dolar döviz kazandırmak olduğunu söyledi. Bakan Bolat, ayrıca Türkiye'nin sanayileşme gelişiminde büyük önem taşıyan organize sanayi bölgelerinin yatırımlarının AK Parti döneminde büyük ilerleme kaydettiğini vurguladı.

  • Malatya İş Dünyası, Kredi ve Finansman Sıkıntısını Gündeme Getirdi
    14:37 Malatya İş Dünyası, Kredi ve Finansman Sıkıntısını Gündeme Getirdi

    Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Malatya'da STK buluşması programlarına katıldıklarını belirterek, burada Malatya iş dünyasının beklentileri ile ilgili dosyayı kendilerine teslim ettiklerini söyledi. Karademir, kredi ve finansman sıkıntısı, kredi oranlarının düşürülmesi ve yerinde dönüşüm için verilen kredi ve hibe desteğinin güncellenmesi taleplerini ilettiklerini ifade etti.

  • Karabük'te Aranan 11 Şüpheli Tutuklandı
    14:06 Karabük'te Aranan 11 Şüpheli Tutuklandı

    Karabük'te çeşitli suçlardan arandığı gerekçesiyle gözaltına alınan 11 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8-15 Mart'ta haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü. Bu kapsamda düzenlenen operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı. Öte yandan hakkında banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş 8 yıl 9 ay hapis cezası ile yakalama emri bulunan B.Ü. ekiplerce yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

  • Karabük'te çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı, 11 şahıs tutuklandı
    13:50 Karabük'te çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı, 11 şahıs tutuklandı

    Karabük'te yapılan saha çalışmaları sonucunda çeşitli suçlardan araması bulunan 15 kişi yakalanırken, 11 şahıs tutuklandı. Aranan şahıslardan 4'ü serbest bırakıldı. Tutuklanan 10 kişi Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi. Ayrıca dolandırıcılık suçundan hapis cezası bulunan bir kişi de yakalanarak cezaevine gönderildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Alüminyum, çelik, çimento ve gübre sektörlerinde emisyon azaltımı hedefleniyor
    13:41 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Alüminyum, çelik, çimento ve gübre sektörlerinde emisyon azaltımı hedefleniyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda alüminyum, çelik, çimento ve gübre sektörlerinde emisyon azaltımı hedeflediklerini belirtti. Bakan Kacır, bu hedeflere uygun üretim teknolojileri ve politikalarını değerlendirdiklerini söyledi.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kaybetti
    13:19 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kaybetti

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,14 değer kaybederek 8.816,52 puana indi. Bankacılık endeksi yüzde 1,80 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,36 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,96 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 3,97 ile spor oldu. Analistler, TCMB'nin alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeşil dönüşüm yol haritalarının önemini vurguladı
    12:58 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeşil dönüşüm yol haritalarının önemini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Düşük karbonlu yol haritalarımız ve yeşil büyüme teknoloji yol haritaları, 6 sektörün yeşil dönüşümünde temel oluşturacak, önümüzdeki dönemde sanayimizin 2053 Net Sıfır Emisyon hedeflerimiz doğrultusunda bizler için rehber niteliği taşıyacak.

  • TBB, Bakan Şimşek'in iftar yemeği iddialarını yalanladı
    11:43 TBB, Bakan Şimşek'in iftar yemeği iddialarını yalanladı

    Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TBB Yönetim Kurulu'nun bir araya geldiği iftar yemeğinin lüks bir restoranda yapıldığı ve Bakan Şimşek'in iftara katılan bankacılara "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

  • BIST 100 Endeksi Haftaya Yükselişle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Haftaya Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,18 yükselişle 8.844,50 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,80 puan ve yüzde 0,18 değer kazanarak 8.844,50 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,15 artış kaydederken, holding endeksi yüzde 0,05 geriledi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,76 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren ise yüzde 0,44 ile spor oldu. Cuma günü, satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,62 değer kaybıyla 8.828,70 puandan tamamladı. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başladığını belirterek, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini yüzde 45,00'te sabit bırakmasını beklerken, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı da yüzde 45,00 oldu. Bugün yurt içinde konut fiyat endeksi ve kısa vadeli dış borç istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ve dış ticaret verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.740 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.900 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Kastamonu'da Bulunan Cüzdan Sahibine Ulaştırıldı
    09:36 Kastamonu'da Bulunan Cüzdan Sahibine Ulaştırıldı

    Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bulunan para ve ziynet eşyası dolu cüzdan, polis ekiplerinin geniş çaplı çalışması neticesinde kameralardan tespit edilen sahibine ulaştırıldı. Cüzdanın içerisindeki değerli eşyaların sahibine ait kimlik kartı bulunmazken, polis ekipleri cüzdanı düşüren vatandaşa ulaşarak cüzdanı teslim etti.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı düşüşle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yüzde 0,3 azalışla 9.761,75 puandan başladı. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başladığını belirterek, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Küresel Piyasalar Merkez Bankalarının Faiz Kararlarına Odaklandı
    09:09 Küresel Piyasalar Merkez Bankalarının Faiz Kararlarına Odaklandı

    Küresel piyasalar, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başlarken, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararları yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Dolar ve euro ne kadar? İşte piyasalarda son durum
    09:03 Dolar ve euro ne kadar? İşte piyasalarda son durum

    Dolar yeni haftanın ilk gününe 32,3020 TL'den başlarken euro ise 35,1710 TL'den başladı. Piyasalar, perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası politika faizi kararını bekliyor.

  • Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur: Şampiyonluğa İnanıyoruz
    17 Mar Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur: Şampiyonluğa İnanıyoruz

    Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı mağlup ettiği maçın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, bütün camianın şampiyonluğa inandığını söyledi. Timur, ayrıca yabancı hakem önerisini değerlendirdi ve iç transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

  • Galatasaray Başkan Vekili: Yabancı hakemlerle ilgili teklifi kabul ederiz
    17 Mar Galatasaray Başkan Vekili: Yabancı hakemlerle ilgili teklifi kabul ederiz

    Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Kasımpaşa maçı sonrası yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin yabancı hakem teklifini kabul edeceklerini ancak şartlarının olduğunu belirtti. Timur, ayrıca Süper Lig'deki mücadelelerde manipülasyon ve yanlışlıkların olduğunu ifade etti ve şampiyonluk için verdikleri mücadelenin toplumsal bir mesaj olduğunu vurguladı. Ayrıca iç transferdeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

  • Samsun'da özel güvenlik görevlilerine dolandırıcılık eğitimi verildi
    17 Mar Samsun'da özel güvenlik görevlilerine dolandırıcılık eğitimi verildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü, bankalar ve finans kurumlarında görevli özel güvenlik görevlilerine dolandırıcılık konusunda bilgilendirme eğitimi verdi. Eğitimde, dolandırıcılık suçlarının önlenmesine katkıda bulunmaları ve dolandırıcılık mağduru vatandaşlara karşı duyarlı olmaları konularında bilgiler paylaşıldı.

  • Fairy ve Gıda Kurtarma Derneği, Boşa Harcama projesi ile 5 yılda 55 milyon öğün gıdayı kurtardı
    17 Mar Fairy ve Gıda Kurtarma Derneği, Boşa Harcama projesi ile 5 yılda 55 milyon öğün gıdayı kurtardı

    Türkiye'de evlerde en çok tercih edilen bulaşık deterjanı markalarından Fairy, ürünleri ile sunduğu değeri, oluşturduğu sosyal faydalarla daha da artırıyor.

  • Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın hayatı kitaplaştı
    17 Mar Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın hayatı kitaplaştı

    Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın hayatı, 'Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü' başlıklı kitapla okuyucularla buluştu. Kitapta, Çağlar'ın çocukluk ve gençlik yılları, siyasete girişi, bakanlık yaparken yaşadıkları, NTV'nin kuruluşu ve Türk-Rus ilişkilerine katkıları anlatılıyor. Çağlar'ın hayatına ışık tutacak belgeler de kitapta yer alıyor.

  • Merkez Bankası faiz artışı için sinyal vermek zorunda
    17 Mar Merkez Bankası faiz artışı için sinyal vermek zorunda

    Merkez Bankası'nın faiz toplantısında faiz artışı beklenmiyor ancak seçim sonrası faiz artışı için sinyal vermesi gerekiyor. Piyasalardaki paniğin devam etmesi ve döviz talebinin canlılığını koruması, faiz artışının gerekliliğini gösteriyor.

  • Kartal Belediye Başkanı Yüksel, Vizyon Projelerini Tanıttı
    17 Mar Kartal Belediye Başkanı Yüksel, Vizyon Projelerini Tanıttı

    Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ‘Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı’nda Kartal'ın Gelecek Vizyonu' adlı proje tanıtımında ilçede hayata geçirilen ve gelecek 5 yılda gerçekleştirilecek çalışma ve projeleri anlattı.

  • Yanlış banka hesabına transfer edilen 12 bin TL bir ay sonra sahibini buldu
    17 Mar Yanlış banka hesabına transfer edilen 12 bin TL bir ay sonra sahibini buldu

    Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde banka hesabına yanlışlıkla 12 bin TL gönderildiğini fark eden Mehmet Emin Çelik, sosyal medya üzerinden aynı ilçede ikamet ettiği paranın sahibini bularak iade etti. Çelik, insanlığın ölmediğini belirterek, parayı gerçek sahibine iade ettiğini ifade etti.

  • Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yanlışlıkla gönderilen 12 bin TL iade edildi
    17 Mar Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yanlışlıkla gönderilen 12 bin TL iade edildi

    Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşayan Mehmet Emin Çelik, banka hesabına yanlışlıkla gönderilen 12 bin TL'yi fark ederek, paranın sahibini sosyal medya üzerinden bulup iade etti. Çelik, parayı Veysi Taş'a geri verdiğini belirtti. Taş ise hastalık ve işlemlerle meşgulken dalgınlıkla yanlış hesaba para gönderdiğini söyledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de öğrenci ve velilerle buluştu
    17 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de öğrenci ve velilerle buluştu

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler ve aileleriyle buluştu. Seçer, hizmetlerini anlattığı buluşmada eğitime önem verdiklerini vurguladı ve yerel seçimlerde destek istedi.

  • 'Dolar 15 gün sonra 40 lira olacak' iddiasına Cumhurbaşkanlığından yalanlama geldi
    17 Mar "Dolar 15 gün sonra 40 lira olacak" iddiasına Cumhurbaşkanlığından yalanlama geldi

    Bazı basın yayın organlarında yer alan "Merkez Bankası'nın raporu sızdı, dolar 15 gün sonra 40 TL olacak" iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Haberleri kesin bir dille yalanlayan İletişim Başkanlığı "Böyle bir rapor kesinlikle yoktur. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası, bahse konu haberlerle ilgili piyasa bozucu bilinçli eylemden dolayı suç duyurusunda bulunacaktır" açıklamasında bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Ekonomimiz, 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştı'
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Ekonomimiz, 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştı"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen yıl itibariyle Türkiye ekonomisinin 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştığını belirterek, "Türkiye olarak yine son 21 yıla baktığımızda, ortalama yıllık büyüme hızımız yüzde 5.4 olmuş, dünyadan 1.8 puan daha yüksek büyümüşüz.

  • Bayrampaşa'da kendisini banka görevlisi olarak tanıttı, hesaplarını kiralayanlara 4 buçuk milyon lira havale yaptırdı
    16 Mar Bayrampaşa'da kendisini banka görevlisi olarak tanıttı, hesaplarını kiralayanlara 4 buçuk milyon lira havale yaptırdı

    Bayrampaşa'da bir şahıs, kendisini banka görevlisi olarak tanıtan şüphelinin yönlendirmesiyle hesaplarını kiralayan 4 şüpheliye, 4 buçuk milyon lira havale yaptırdı. Dolandırılan şahısın ihbarı üzerine polis ekipleri çalışma başlattı ve şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgulamasından banka hesaplarını kiraladıkları ortaya çıktı. Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da tarihi bina Millet Kütüphanesi olarak hizmete açıldı
    16 Mar Çorum'da tarihi bina Millet Kütüphanesi olarak hizmete açıldı

    Çorum'da 1923 yılında inşa edilen ve belediye binası olarak kullanılan tarihi taş bina, restore edilerek Millet Kütüphanesi olarak hizmet vermeye başladı. Binanın alt katı 110 kişinin aynı anda çalışma yapabileceği bir kütüphane olarak hizmet veriyor. Çorum Belediye Başkanı, binanın hizmete sunulmasıyla ilgili düzenlenen törende, Çorum'a ikinci sürekli açık kütüphaneyi kazandırdıklarını ve üçüncüsünü de Millet Bahçesi'ne açacaklarını belirtti.

  • Tosun'a Güvercinlik'te coşkulu karşılama
    16 Mar Tosun'a Güvercinlik'te coşkulu karşılama

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Güvercinlik'te hemşehrileriyle buluşarak projelerini anlattı.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun Hemşehrileriyle Buluştu
    16 Mar Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun Hemşehrileriyle Buluştu

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Bodrum'un Yalıçiftlik, Kızılağaç, Güvercinlik ve Torba mahallelerinde hemşehrileriyle buluştu. Tosun'un Güvercinlik'teki halk buluşması renkli görüntülere sahne oldu.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonu: 4 Zanlı Tutuklandı
    16 Mar İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonu: 4 Zanlı Tutuklandı

    İstanbul Bayrampaşa'da kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak aradıkları kişiyi 4 milyon 500 bin lira dolandırdıkları iddia edilen 4 zanlı tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık olayının ardından çalışma başlattı ve şüphelilerin kimlik ve adreslerini tespit etti. Sultangazi'de düzenlenen operasyonla 4 zanlı gözaltına alındı. Zanlılar, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı
    16 Mar Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

    Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle bu hafta karışık bir seyir izlerken, gözler gelecek hafta Fed'in açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

  • Muhittin Böcek: Kepez'de güreşi iptal edenler şimdi güreşlerden bahsediyor
    16 Mar Muhittin Böcek: Kepez'de güreşi iptal edenler şimdi güreşlerden bahsediyor

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, siyasi rakiplerinin yağlı güreşlerden bahsetmesi ile ilgili, “Kepez'de güreşi iptal edenler şimdi güreşlerden bahsediyor. Kırkpınar’ın yolunu bilmiyorlar” dedi.

  • Tükoder: 'Hayat Pahalılığı Karşısında Tüketiciler Tükenmeye Devam Ediyor'
    16 Mar Tükoder: "Hayat Pahalılığı Karşısında Tüketiciler Tükenmeye Devam Ediyor"

    İzmir Barosu ve Tüketici Koruma Derneği (TükoDer) ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, hayat pahalılığına dikkat çekilerek, "Çift haneli enflasyon rakamları, üç haneli rakamlara çıkmış, akaryakıta gelen zamlar gıda fiyatlarına yansımış, her geçen gün tüketiciler tükenmiştir" denildi.

  • Kredi kartından nakit avans çekim faizi yüzde 5'e yükseldi
    16 Mar Kredi kartından nakit avans çekim faizi yüzde 5'e yükseldi

    Kredi kartından nakit avans çekiminde faiz oranı 4,42'den yüzde 5 yükseldi. Kredili mevduat hesabı faizi de yüzde 5 oldu.

  • ATM'lerden QR Kod ve Cepbank ile Yasadışı Bahis Operasyonu: 34 Tutuklama
    15 Mar ATM'lerden QR Kod ve Cepbank ile Yasadışı Bahis Operasyonu: 34 Tutuklama

    İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, ATM'lerden QR kod ve cepbank yöntemi ile yasadışı bahis oynayarak haksız kazanç elde eden ve kazancını kripto para borsası aracılığıyla yurt dışına kaçıran 60 şüpheliden 34'ü tutuklandı. Operasyonda çok sayıda materyal, para, kripto soğuk cüzdan ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

  • Yeniden Refah Partisi Üye Sayısında MHP ve İYİ Parti'yi Geçmek Üzere
    15 Mar Yeniden Refah Partisi Üye Sayısında MHP ve İYİ Parti'yi Geçmek Üzere

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul'daki iftar programında yaptığı konuşmada, partinin üye sayısının MHP ve İYİ Parti'yi geçmek üzere olduğunu belirtti. Erbakan, Türkiye'nin üye sayısı bakımından en büyük üçüncü partisi olarak 31 Mart seçimlerine gireceklerini ve 2028'de iktidara geleceklerini söyledi. Ayrıca, milletin Yeniden Refah Partisi'ne olan ilgisinin arttığını ve üye sayılarının hızla büyüdüğünü ifade etti.

  • Özel Burdur'da: 'Salda'nın Felaketi Olan Kurum'un İstanbul'un da Felaketi Olmasına 16 Milyon İstanbullu İzin Vermeyecek'
    15 Mar Özel Burdur'da: "Salda'nın Felaketi Olan Kurum'un İstanbul'un da Felaketi Olmasına 16 Milyon İstanbullu İzin Vermeyecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Salda Gölü'nün gizemli, önemli bir doğa harikası olduğunu vurgulayarak, "Salda Gölü’nü AKP zihniyetinin ne hale getirdiğini hep birlikte izledik. Millet bahçesi yapma hayaliyle o kıymetli sahili önce iş makinalarına ezdirdiler, ardından ihaleyle şirkete verdiler... İliç’in felaketi olan Murat Kurum, maalesef Salda’nın felaketi oldu. Onun İstanbul’un felaketi olmasına 16 milyon İstanbullu 31 Mart’ta izin vermeyecek" dedi.

  • Şanlıurfa'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    15 Mar Şanlıurfa'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde meydana gelen otomobil kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • BIST 100 Endeksi Günü Değer Kaybederek Tamamladı
    15 Mar BIST 100 Endeksi Günü Değer Kaybederek Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,62 değer kaybederek 8.828,70 puandan tamamladı. Bankacılık ve holding endeksleri de değer kaybetti. İletişim sektörü en çok kazanan, spor sektörü ise en çok kaybeden oldu. Küresel pay piyasalarında risk iştahının azalmasıyla birlikte endekslerde düşüş yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı ve diğer ekonomik verilerin takip edileceği belirtildi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 417 Bin Liraya Çıktı
    15 Mar Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 417 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 417 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 408 bin lira, en yüksek 2 milyon 422 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,4 artışla 2 milyon 417 bin lira olarak belirlendi. KMKTP'de altın işlem hacmi 8 milyar 486 milyon 121 bin 663,54 lira, işlem miktarı ise 3.640,74 kilogram oldu. Tüm metallerde toplam işlem hacmi ise 8 milyar 497 milyon 788 bin 940,78 lira düzeyinde gerçekleşti. Bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında VakıfBank, Yapı ve Kredi Bankası, DenizBank, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Uğuras Kıymetli Madenler bulunuyor.

  • Elazığ merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 8 şüpheli tutuklandı
    15 Mar Elazığ merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 8 şüpheli tutuklandı

    Elazığ merkezli 3 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınan 18 şüpheliden 8'i tutuklandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, suçlarını işleyenlere yönelik çalışma yürütüldü. Operasyon sonucunda 18 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından 7 şüpheli serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 11 kişiden 8'i tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kahramanmaraş'ta tefecilik operasyonunda 2 şüpheli yakalandı
    15 Mar Kahramanmaraş'ta tefecilik operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

    Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen tefecilik operasyonunda 2 şüpheli yakalanırken, operasyonda çok sayıda para ve ipotek kağıdı ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 pompalı tüfek, 19 tabanca fişeği, 40 bin TL para, 300 bin TL'lik ipotek kağıdı ve diğer suça konu olabilecek belgeler ele geçirildi. F.K. ve A.A. isimli şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Ticaret Bakanı: Türkiye ekonomisi 21 yılda 5 kat büyüdü
    15 Mar Ticaret Bakanı: Türkiye ekonomisi 21 yılda 5 kat büyüdü

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ekonomisinin 21 yılda 5 kat büyüdüğünü, 230 milyar dolarlık milli gelirin 1 trilyon 119 milyar dolara çıkarıldığını söyledi. Bolat, Konya'nın Ereğli ilçesinde düzenlenen Tarihi Kent Meydanı Cephe İyileştirme ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde, memleketinde hemşehrileriyle bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade etti.

  • Sivas'ta düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 3 zanlı tutuklandı
    15 Mar Sivas'ta düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 3 zanlı tutuklandı

    Sivas merkezli 4 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 7 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetleriyle 500 bin lira dolandıran şüpheliler, Mersin, Adana ve Batman'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

  • Gaziantep'te 6 dolandırıcılık suçunu gerçekleştiren şüpheli gözaltına alındı
    15 Mar Gaziantep'te 6 dolandırıcılık suçunu gerçekleştiren şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'te emekli vatandaşları dolandırmak amacıyla banka kartlarını alıp yerine başka kart veren ve hesaptaki paralarını çeken bir şüpheli, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin gözaltı işlemleri devam ediyor.

  • Binance Labs, Binance'ten bağımsızlığını ilan etti
    15 Mar Binance Labs, Binance'ten bağımsızlığını ilan etti

    Kripto para borsası Binance'ın girişim sermayesi ve kuluçka kolunu oluşturan Binance Labs, beklenmedik bir şekilde bağımsızlığını ilan etti. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Binance Labs'ın artık bağımsız bir varlık olarak faaliyet göstereceğini duyurdu. Bu önemli değişikliğin Şubat ayı içerisinde gerçekleştiği belirtiliyor. Binance Labs'ın bağımsızlık ilanı, şirketin sessizce Binance Grubu'ndan ayrıldığını gösteriyor.

  • Sivas'ta Forex Dolandırıcıları Tutuklandı
    15 Mar Sivas'ta Forex Dolandırıcıları Tutuklandı

    Sivas'ta Forex yatırımı vaadiyle bir kişiyi 236 bin lira dolandıran 7 şüpheliden 3'ü tutuklanarak ceza evine gönderildi. Dolandırıcılıktan elde ettikleri paralarla lüks bir yaşam süren şahısların 6 şahsı daha yaklaşık 500 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı.

  • Samsun'da Motor Yedek Parçası Dolandırıcısı Hapis Cezasına Çarptırıldı
    15 Mar Samsun'da Motor Yedek Parçası Dolandırıcısı Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Samsun'da motor yedek parçası ilanı verip dolandırıcılık yapan bir kişi, mahkemece 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. İnternet üzerinden ilan veren Ferhat Y., Burak S.'nin banka hesabına para göndermesine rağmen yedek parçayı göndermedi. Dolandırıldığını anlayan Burak S., şikayetçi oldu ve Ferhat Y. hakkında dava açıldı. Mahkeme, Ferhat Y.'yi hapis cezasının yanı sıra adli para cezasına da çarptırdı.

  • Iğdırlı Ahmet Işık, Emekli Maaşını Gazze'ye Bağışladı
    15 Mar Iğdırlı Ahmet Işık, Emekli Maaşını Gazze'ye Bağışladı

    7 Ekim'de İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar sonucunda yaşanan insanlık dramına duyarsız kalamayan Iğdırlı Ahmet Işık, aldığı emekli maaşını Gazze'ye bağışladı. Işık, Filistinlilere destek olmak amacıyla 14 bin lirayı Iğdır Valiliği aracılığıyla Gazze'ye gönderdi.

  • Elazığ'da Yasa Dışı Bahis Operasyonunda 18 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15 Mar Elazığ'da Yasa Dışı Bahis Operasyonunda 18 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Elazığ merkezli olarak gerçekleştirilen yasa dışı bahis operasyonunda 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kazandı
    15 Mar BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kazandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,06 değer kazanarak 8.888,54 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,15 artarken, holding endeksi yüzde 0,41 değer kaybetti. Turizm endeksi en fazla kazandıran sektör oldu.

  • Ankara'da Kaldırımda Yürüyen İki Gencin Ölümüne Neden Olan Sürücüye Ağır Cezanın Verilmesi İsteniyor
    15 Mar Ankara'da Kaldırımda Yürüyen İki Gencin Ölümüne Neden Olan Sürücüye Ağır Cezanın Verilmesi İsteniyor

    Ankara'da kaldırımda yürüdükleri sırada otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden iki gencin aileleri, kazaya sebep olan sürücünün alkollü olduğunu ve süratli araç kullandığını iddia ederek, en ağır cezayı almasını istedi. Davanın avukatı ise yeterli delillerin henüz bir araya getirilmemesine rağmen mahkeme safhasına geçileceğini ve bu durumun zanlıya fayda sağlayabileceğini söyledi.

  • Tesla'nın uygun fiyatlı otomobil projesi gecikebilir
    15 Mar Tesla'nın uygun fiyatlı otomobil projesi gecikebilir

    Tesla'nın uygun fiyatlı elektrikli otomobil projesi, analistler tarafından 2027'ye kadar gecikebileceği düşünülüyor. Tesla CEO'su Elon Musk, üretimin 2025'in sonlarında başlayacağını söylese de Evercore analistleri, yeni Gigafactory Texas tesisini gezdikten sonra bunun mümkün olmadığını düşünmeye başladı. Analistlere göre, uygun fiyatlı otomobilin seri üretime en erken 2027'de girebileceği tahmin ediliyor.

  • Kocaeli'de 65 yaş üstü vatandaşlar teknolojiyle tanıştı
    15 Mar Kocaeli'de 65 yaş üstü vatandaşlar teknolojiyle tanıştı

    Kocaeli'de düzenlenen 'Ben de Çevrim İçiyim' programıyla 65 yaş üstü vatandaşlar, dijital dünya ile tanışarak üniversiteli oldu. Program sayesinde yaşlılar, dijital ahbaplarıyla birlikte ihtiyaçlarına yönelik uygulamaları kullanmayı öğrendi.

  • Gaziantep'te Emeklileri Dolandıran Şüpheli Yakalandı
    15 Mar Gaziantep'te Emeklileri Dolandıran Şüpheli Yakalandı

    Gaziantep'te emekli vatandaşların banka kartlarını alıp yerine başka kart vererek dolandıran şüpheli, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şüpheli, emekli vatandaşlara yardımcı olmak bahanesiyle kartlarını alıp hesaptaki paralarını çekiyordu. Yakalanan şüpheli adli mercilere sevk edildi.

  • İstanbul'da ofisinde eski ortağını öldüren sanık hakim karşısında
    15 Mar İstanbul'da ofisinde eski ortağını öldüren sanık hakim karşısında

    İstanbul Beyoğlu'nda ofisinde eski ortağını öldüren sanık Suat Beker, mahkemede savunmasını yaparak pişman olduğunu ve tahliyesini talep etti. Sanığın, eski ortağına olan borcunu ödemek için hazırlık yaptığı sırada olayın çıktığını anlattığı belirtildi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve sanığın telefonunun incelenmesi için duruşmayı erteledi.

  • Ziraat Bankası'nda altın alımında usulsüzlük iddiası
    15 Mar Ziraat Bankası'nda altın alımında usulsüzlük iddiası

    CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ziraat Bankası'nda yapılan altın alımında usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Bankanın internet üzerinden yapılan altın alımında gramında 210 lira, kilogram fiyatında ise 210 bin lira zarar oluştuğu belirtildi. Akay, bu işlemleri kimlerin tasarladığını, kimlerin önceden haber alarak yapmış olduğunu ve işlem yapılan tüzel müşterilerin kimler olduğunu sordu. Ayrıca, Ziraat Bankası yöneticilerinin bu işlemlere dahil olup olmadığı ve zararın tazminat sürecinin başlatılıp başlatılmadığı da merak ediliyor.

  • İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu: 9 Milyon Liralık Arsa Hilesi Ortaya Çıktı
    15 Mar İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu: 9 Milyon Liralık Arsa Hilesi Ortaya Çıktı

    İstanbul'un Çatalca ilçesinde düzenlenen ortak operasyonda, bir vatandaştan hileyle aldıkları 9 milyon liralık arsayı başkasına satmak isteyen 3 şüpheli suçüstü yakalandı. Operasyonda, dolandırıcılardan birinin kısa süre önce ayağını kırdığı koltuk değneğiyle tapuya geldiği ortaya çıktı.

  • Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar? İşte son fiyatlar
    15 Mar Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar? İşte son fiyatlar

    Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 245 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 760 liradan, Cumhuriyet altını ise 15 bin 290 liradan satılıyor.

  • Ticaret Bakanı: Türkiye-İngiltere serbest ticaret anlaşması güncelleme müzakereleri başlıyor
    15 Mar Ticaret Bakanı: Türkiye-İngiltere serbest ticaret anlaşması güncelleme müzakereleri başlıyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki serbest ticaret anlaşmasının güncelleme müzakerelerinin 10 Haziran'da başlayacağını açıkladı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve yeni alanlarda iş birliği yapılması hedefleniyor.

  • Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 11 kişi tutuklandı
    15 Mar Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 11 kişi tutuklandı

    Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 12 zanlıdan 11'i tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin internet üzerinden yasa dışı bahis oynatarak haksız kazanç elde ettiğini tespit etti. Operasyonda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ile 86 bin 960 lira ele geçirildi.

  • Adana'da Alıkonulan Kişilerin Banka Hesabından Tehdit ile Kredi Çeken Şüpheliler Tutuklandı
    15 Mar Adana'da Alıkonulan Kişilerin Banka Hesabından Tehdit ile Kredi Çeken Şüpheliler Tutuklandı

    Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde alıkoydukları 2 kişinin banka hesabından tehditle 200 bin lira kredi çeken 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Advertisement