Yargıtay Başkanı Cirit'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Yargıtay Başkanı Cirit'e Ziyaret

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) ve Arabuluculuk Derneği yönetim kurulu üyeleri, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'i ziyaret etti.

23.11.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) ve Arabuluculuk Derneği yönetim kurulu üyeleri, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'i ziyaret etti.

Yargıtay Başkanlığında basına kapalı ziyaretin ardından HUDER Başkanı Hüseyin Kaya, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Görüşmede, yargının ağır iş yükünün azaltılması için gerekli önlemleri ele aldıklarını belirten Kaya, istinaf mahkemelerinin faaliyete geçirilmesinin, yargının iş yükünü azaltacağına inandıklarını söyledi.

Temyiz incelemeleriyle ilgili yetersizlikler olduğunu, yargıdaki yapılanmaların Yargıtayı da olumsuz etkilediğini savunan Kaya, görüşmede, mahkeme kararlarının bağlayıcılığı ve toplum vicdanında karşılık bulması açısından "milli ve yerli mevzuat" yenilemesine ihtiyaç bulunduğunu dile getirdiklerini anlattı.

"Başkanlık sisteminin getirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız"

Kaya, 1 Kasım seçimlerinin ardından milletin yeni anayasa arzusunu tekrar dile getirdiğini belirterek, "Temennimiz daha çağdaş, değişime açık, Türkiye'nin önünü açacak yeni bir anayasa için gereğinin yapılmasıdır" dedi.

Bu kapsamda "başkanlık sistemi"nin de zorunlu olduğunu düşündüklerini ifade eden Kaya, "Artık Türkiye'nin önünün açılması amacıyla ülkemize başkanlık sisteminin getirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıtay Başkanı Cirit'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement