Yargıtay Başkanı Cirit'ten Kılıçdaroğlu'na Cevap - Son Dakika
Politika

Yargıtay Başkanı Cirit'ten Kılıçdaroğlu'na Cevap

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in düzenlediği “2016 Yılı ve Sonrası Projeler” toplantısına katıldığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini eleştirmesine ilişkin olarak, “Bu tamamen protokol gereği bir katılımdır.

13.01.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in düzenlediği "2016 Yılı ve Sonrası Projeler" toplantısına katıldığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini eleştirmesine ilişkin olarak, "Bu tamamen protokol gereği bir katılımdır. Ben bu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Sayın Başkan bir şey biliyorsa bunu net ve açık bir şekilde ifade etsin" dedi.

Yargıtay Başkanı Cirit, Ankara Barosu tarafından düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı'na katıldı. Cirit, kurultayın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in düzenlediği "2016 Yılı ve Sonrası Projeler" toplantısına katıldığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından "Gökçek'in toplantısına ne karşılığında gittiniz?" sözleriyle eleştirilen Cirit, "Biz tamamen protokolden kaynaklanan, içinde yaşadığımız kentin 2016 ve önümüzdeki yıllardaki vizyonuna ilişkin bir ışık tutması açısından bu toplantıya katıldık. Biz birçok protokol toplantısına katılıyoruz. Birçok misyon temsilcilerinin toplantılarına katılıyoruz. Bu tamamen protokol gereği bir katılımdır. Ben bu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Ne aldınız şeklinde değerlendirmesi olmuştur. Sayın Başkan bir şey biliyorsa bunu net ve açık bir şekilde ifade etsin. Ben Uluslararası Ankara Barosu'nun toplantısına katılmakla bir şey mi aldım? Kaldı ki Yargıtay'da tamamen temsil görevim var ve yargısal görevim yoktur. Sayın Başkan bir şey biliyorsa bunu açıklasın. Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay başkanları üzerinde bir töhmet oluşmasın. İçinde yaşadığımız kentin tanıtım toplantısına katılmamız devlet protokolü ile bir arada olmamızda yanlış anlaşılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

"Yeni anayasa çalışmaları var ve ilk 4 maddenin değişeceği tartışmaları var. Bu gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine Cirit, şu cevabı verdi:

"12 Eylül Anayasası'nı, 12 Eylül rejiminin yargılandığı bir ortamda halen bu anayasanın devam etmesini ve bu konuda bir değişikliğin yapılmamasını doğru bulmuyorum. Bu değişikliğin yapılması gerekir. Ancak anayasanın ilk 4 maddesi ve başkanlık sistemi gibi konularda kurumsal düşüncemiz oluşmamıştır. Biz bu kurumsal düşüncemizin oluştuğu zaman ben bunu içtenlikle açıklamaktan mutluluk duyarım. Biz daha basit ve yalın olarak gerçekleri ifade etmek zorundayız. Bu konuda bizim bir görüşümüz oluşmamıştır."

AİHM'nin sokağa çıkma kararı hakkında da açıklama yapan Cirit, "Bu konuda daha büyük bir karar oluşmadı bildiğim kadarıyla. Türkiye bu konuda savunmasını verdi. Ayrıntısı konusunda bilgi sahibi olmadığım için bu konuda açıklama yapmam yanlış olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yargıtay Başkanı Cirit'ten Kılıçdaroğlu'na Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement